Kennel V I G O R O S O            
Yhdistelmästä: Leo della Marciola x V-98 Vespa della Marciola
(vanhemmista lisää tietoa sivulla tuonnit)
Pentueen sukusiitosprosentti 1,56%

Suomen toinen italianajokoirapentue! Sama yhdistelmä kuin edellinen. Oletuksena oli että kovin pahasti ei voi mennä pieleen uusittuna, jos tulee edes puoleksi yhtä selväpäisiä ja riistaverisiä koiria kuin edellisessä niin hyvin menee. Ja niitähän tuli! Luonteeltaan edelleen erinomaisia koiria, josta ei voi oikein muuta kiittää kuin super-mamma Vespaa. Ja riistaviettiähän ajokoirassa on, joten sitä ei tarvinnut jäädä kaipaamaan hetkeäkään. Tästä pentueesta pyrin myymään puolet samoilla kriteereillä kuin edellisestä pentueesta, ja puolet sitten metsästyskäyttöön. Ja mielestäni onnistuin siinä hyvin. Tämän pentueen jälkeen aloimme saamaan lisätietoa koirien metsästysominaisuuksista, ja rakenteen kulmakivistä! Myöskin tämän pentueen koirien omistajille erittäin suuri kiitos yhteistyöstä!


uros
FIN MVA Vigoroso Barbuto "Jasu" FIN13079/00
synt. 19.01.2000
om. Minna ja Heikki Kaikkonen, Kajaani

Jasu on koko ikänsä ollut erinomainen ja sitkeä ajuri. Tämän poika todistikin todeksi vajaan 8 vuoden iässä osallistuessaan elämänsä ensimmäisiin ajokokeisiin. Jasu saavutti ensimmäisessä kokeessa huikean II-tuloksen 72.33, ...joka oli samalla kokeen paras tulos!!!' Toisessa kokeessaan Jasu saavutti I-tuloksen, joka oikeutti Jasun ensimmäisenä suomalaisena italianajokoirana FIN MVA-arvoon! Valitettavasti tämä hieno ajuri joutui auton yliajamaksi vajaan 10 vuoden iässä kesken jänisajon.uros
Vigoroso Barichello "Bravo"
  FIN13082/00
synt. 19.01.2000
om. Jorma Huusko, Hanko

Bravo oli erinomainen jänis- ja kettukoira. Koiralle kaadettiin parhaimpina päivinä kymmenkunta jänistä. Kettuja tuli muutamia per metsästyskausi. Omistaja oli hyvin tyytyväinen tähän ajokoneeseen.

Tämä tykätty koti- sekä metsästyskoira kuitenkin näki loppunsa syksyllä 2004 valtion koirien suussa. Jäljistä päätellen sudet veivät Bravon kesken railakkaimman ajon. Onneksi saimme omistajalle nopeasti uuden italianajokoiran. Hän kun on suomen- ja venäjänajokoiran jälkeen tykästynyt juuri italianoon!uros
Vigoroso Barone "Pörö"
FIN13080/00
synt. 19.01.2000
om. Milla Pelkonen, Vantaa

Pörö asustaa lapsiperheen seurana Vantaalla, ja opettelee siellä city-elämää monien Kainuu vuosien jälkeen. Hyvin on herra sopeutunut paikkakunnan vaihdokseen. Kuvassa Pörö on 8,5 vuotta.
Pörö nukkui ikiuneen 11,5 vuoden iässä.


narttu
PMV-01 V-03-04 SV-05 Vigoroso Baronessa "Pimu"
FIN13074/00
synt. 19.01.2000
om. Pirkko ja Teija Viljanmaa, Kajaani

Pimu jäi äitini pyynnöstä B-pentueesta kasvamaan meille kotiin. Täytyy myöntää että äidilläni on hyvä silmä pentujen suhteen, kun halusi jättää juuri tämän pikinokka-tappisilmä neitokaisen kotiin. Pimu on tehnyt kaksi hyvää pentuetta Vigoroso kennelille; D- ja F-pentueet. Metsästysinto ei tältä koiralta lopu!
Kuvassa Pimu reilun 12 vuoden ikäinen, kuva Krista Lehto. Lokakuussa 2012, vajaan 13 vuoden iässä, Pimu lähti suuren ja ansiokkaan työn täällä maan päällä tehneenä kohti Vespa-mamman pilven reunaa. Nuku rauhassa, sinä todellinen Marciola.narttu
Vigoroso Bellamia "Luto"
 FIN13075/00
synt. 19.01.2000
om. Kaisu Halme, Tupos

Luto on hyvin menestynyt koira näyttelyissä. Lutolla on useita sijoituksia ryhmäkehistä, sekä ryhmänäyttelyiden BIS-kehistä. Luto on erinomaisesti esiintyvä koira, joten omistaja on osallistunutkin sillä myös Junior Handler kilpailuihin - ja voittokin on sieltä tullut! Luto siirtyi sateenkaarisillalle jäniksen ajotehtäviin vajaan 12-vuoden iässä. Luto oli ilmeisesti joutunut auton töytäisemäksi jossain vaiheessa elämäänsä, ja nämä lantion seudun murtumat ja muut vauriot kävivät nyt vanhalle koiralle liian tuskallisiksi täällä maan päällisessä elämässä.

 narttu
Vigoroso Bellissimo "Piitu"
FIN13077/00
synt. 19.01.2000
om. Sanna Ihalainen, Naarajärvi

Piitulla on myöskin näyttelyistä sertit kasassa. Piitu koki onnellisen perhetapahtuman syksyllä 2003, Piitu sai kahdeksan elinvoimaista pentua. Tämän johdosta italianajokoirat ovat Suomessa jo kolmannessa sukupolvessa! Piitu on myöskin käyttöpuolella erittäin hyvin toimiva koira, useita jäniskaatoja on takana. Lisää Piitusta voi lukea kennel Nanuzzin kotisivuilta. Piitu siirtyi viimeisenä sisarusparvestaan pilven reunalle.


narttu
V-02 SV-02 ESTV-02 Vigoroso Bermuda "Smirre"
 FIN13076/00
synt. 19.01.2000
om. Ritva Holopainen, Leppävirta 

Smirrellä on sertit kasassa Suomesta ja näyttelykäynnit ulkomailla ovat tuottaneet myös tulosta! Smirre toimii hyvin myöskin jänisajurina. Kuvassa Smirre on 3kk ikäinen.
Smirre kuoli tapaturmaisesti metsästysreissulla syksyllä 2004.


narttu
V-01 Vigoroso Bicolore "Lotta"
FIN13078/00
synt. 19.01.2000
om.
Eija Ketola, Kajaani

Lotta on myöskin kerännyt sertit näyttelyistä. Vuoden 2001 lopussa Lotta sai aidon italialaisen kaverin Italiasta, Toscasta voi lukea tarkemmin sivulta tuonnit. Kuvassa Lotta poseeraa 2,5 kuukauden ikäisenä.


uros
PMV-01 Vigoroso Bravura "Vilho"
 FIN13081/00
synt. 19.01.2000
om. Tarja Posio, Upinniemi

Vilho on menestyksekkäästi käynyt näyttelyissä, sertit on kasassa ja koetuloksia odotellaan. Vilho on hyvin toimiva jäniksenajuri. Vilho on kuvassa 1,5 vuoden ikäisenä. Valitettavasti tämä sitkeä jänisajuri joutui auton yliajamaksi 7,5 vuoden iässä.


Kasvatit/B-pennut
 

nimi

lonkat

kyynärät

näyttelyt

AJOK

muuta

Barbuto      ERI FIN MVA kuollut
Barichello H kuollut
Barone kuollut
Baronessa A/A ERI PMV-01 V-03-04 SV-05, kuollut
Bellamia ERI LTE25 AGI hyl, kuollut
Bellissimo ERI kuollut
Bermuda ERI  ESTV-02,SV-02,V-02, kuollut
Bicolore ERI V-01, kuollut
Bravura ERI PMV-01, kuollut


 

Luvdalot Graphics & Design