Kennel V I G O R O S O            

synt. 15.01.2006


i. Bruno di Pontenizza
FIN42594/02


e. PMV-01 V-03-04 SV-05 Vigoroso Baronessa FIN13074/00

(vanhemmista lisätietoa sivuilla tuonnit ja oma lauma)

Pentueen sukusiitos prosentti 0%.

Suomen viides italianajokoirapentue! Pentueen alkuunpano lähti liikkeelle valtavasta rodun kysynnästä. Italianajokoirista kiinnostuneita ihmisiä kun alkoi tulla sisään ikkunoista ja ovista. Yhdistelmä on mielenkiintoinen. Urokselta toivon yhdistelmään tulevan erittäin hyvää metsätyöskentelyä ja linjakasta ulkomuotoa, kuten kyseinen uros on edellisiin pentueisiin jättänyt. Emästä toivon ensisijaisesti saavan pentueeseen kultaista italianajokoiran luonnetta ja vankkaa itsetuntoa. Luonteen lisäksi sitkeää metsätyöskentelyä ja vahvaa rakennetta. Emä on ainakin pentulaatikossa toiminut aivan loisteliaasti, lähentelee käytökseltään hyvin paljon omaa äitiää, joten luulen pääseväni luonteen puolesta tavoitteeseen tämän pentueen osalta.

Pentuja syntyi 2+4, enemmänkin olisi toki mennyt kaupaksi suuren kysynnän vuoksi, mutta tämä oli kasvattajalle sekä emälle kiitollinen määrä hoitaa. Iloista tämän pentueen myynnin suhteen on se että puolet koirista muutti kaakonkulmalle, eli siihen osaan Suomea, jossa tätä rotua ei vielä tähän mennessä ollut.

Klikkaa koiran nimeä, niin näet lisää kuvia kyseisestä koirasta
 

narttu
PMV-07 V-07
Vigoroso Damigella "Elsa"
FIN14589/06
LONKAT A/A
KYYNÄRÄT 0/0
om. Tanja Leinonen ja Teija Viljanmaa, Kajaani

Tämä nimensä mukainen kohtalon lapsi, oli kennelin sijoitusnarttu. Tammikuussa 2008, juuri koiran täytettyä kaksi vuotta, Elsa sai hengitystieinfektion, joka eteni vauhdilla keuhkoihin, keuhkot eivät selvinneet tästä rajusta taudista, ja näin edessä oli koiranomistajan inhottavin velvollisuus.
Tanjan muistoteksti rakkaalleen: Elsa oli enkeli, joka kannatteli minua kun minun omat jalkani eivät jaksaneet kantaa. Elsa oli valo, joka valaisi minut joka päivä. Elsa sai minut aina nauramaan. Elsa sai minut myös itkemään. Elsa kuunteli aina, joskus tuhahtaen turhanpäiväisille murheilleni. Elsa oli täynnä elämää, jota se levitti ympärilleen. Nyt tehtävä täyttyi ja liekki sammui. Kohtalon lapsi pääsi lepäämään.

narttu
Vigoroso Duchessa "Siru"
FIN14592/06
om. Allan Oinonen, Imatra

Siru muutti Imatralle perheeseen, jossa entuudestaan on novascotiannoutaja. Sirulla on hienot harjoitusmaastot luvassa metsästykseen, nimittäin ihan oma saari! Aika näyttää mitä tästä itsenäisestä ikiliikkujasta tulee. Siru on ulkomuodoltaan aivan emänsä kopio, pentukuvat voisi sekoittaa keskenään. Myöskin luonteessa on paljon emää. Siru otti ensimmäisen jänisajonsa ollessaan muutaman päivän yli 4kk! Tämän jälkeen pitkäkorvat ovat saaneet varoa tätä pitkäsäärtä!

uros
Vigoroso Duca "Vilppu"
FIN14588/06
om. Harry Pulliainen, Lappeenranta 

Vilppu muutti Lappeenrantaan perheeseen, jossa on pitkällinen suomenajokoira tausta sekä bullterrierejä. Ensimmäinen metsästyssyksy käynnistyi ihan hyvin. Aika näyttää mitä tästä komeasta uroksen jässikästä vielä kehkeytyy. Vilppu on kunnostautunut moniriistaisena koirana; jänis, ilves ja supikoira kuuluvat valikoimaan, syksyllä 2010 riistakavalkaadiin tuli lisäksi karhu!

 

uros
Vigoroso Dominatore "Domi"

FIN14587/06
om. Anne Willman, Juankoski

Domi muutti Juankoskelle perheeseen, jossa entuudestaan on suomenajokoiria ja mäyräkoira. Domi muistuttaa hyvin paljon sekä ulkomuodollisesti että eleiltään kennelini kantanarttua Vespa della Marciolaa. Herttainen poika!
Domin ensimmäinen syksy on näyttänyt hyviä ajokoiran merkkejä. Domi hakee laajalti ja haukku on italianomaista. Ensimmäinen jänis kaato tuli syyskuun puolessa välin.

narttu
JMV-06 PL&PZJV-06 ESTV-07 BALTV-07 LV-07 EUV-08 Vigoroso Diva
FIN14591/06
om: Ritva Holopainen, Leppävirta

Didi muutti Leppävirralle Tinttarallin kenneliin, jossa on jo entuudestaan ollut kaksi italianajokoiraa (Vigoroso Bermuda ja Vigoroso Caporale). Didin kavereina ovat suomenajokoira ja baijerinvuoristovihikoirat.
Didin ensimmäinen syksy alkoi hyvin. Ensimmäinen jänis kaato tuli tälle näyttelyissäkin menestyneelle nuorukaiselle syyskuun puolessa välin.


narttu
BALTV-08 ESTV-08 V-08-09 PMV-09 MVV-14 Vigoroso Donna "Vappu
LONKAT A/A
KYYNÄRÄT 0/0
FIN14590/06
om. Jouko ja Nina Torri, Metsäkylä

Vappu muutti Metskylään Välikallion kenneliin, jossa Vapun kavereina on sekä suomenajokoiria, labradorinnoutajia että harmaita norjanhirvikoiria. Linkit sivulta pääset tutustumaan Välikallion kennelin kotisivuihin. Vappu on osoittautunut erittäin itsenäiseksi ja vahvapäiseksi koiraksi. Ensimmäiset kokemukset pitkäkorvasta Vappu sai noin neljän kuukauden iässä.
Vapun metsätyöskentelyssä ensimmäisenä syksynä ovat tulleet merkille etenkin hyvät hakijan ominaisuudet.
 

Kasvatit/D-pennut
 
nimi                   lonkat           kyynärät       näyttelyt     muuta
Damigella             A/A               0/0              ERI        
PMV-07 V-07 kuollut
Duchessa
Duca                                                           ERI
Dominatore                                                 EH
Diva                                                            ERI         
JMV-06, PL&PZJV-06,ESTV-07
BALTV-07 LV-07 EUV-08
Donna                 
A/A                0/0              ERI          ESTV-08 V-08 BALTV-09 V-09 ja PMV-09

 
 

 

Luvdalot Graphics & Design