Kennel V I G O R O S O            
synt. 16.11.2013
 
sukusiitosprosentti 0%
 
Viides Vigoroso sakemannipentue tuli maailmaan 16.11.2013. Olin aina sanonut että en halua kasvattaa koiria kohti talvea, mutta niinhän siinä sitten kävi kun kaikki palaset loksahtelivat paikoilleen, niin tämäkin vannottelu muuttui todeksi. Oli suuri ilo saada käyttää jalostukseen Kustia, koska tämä koira oli ollut jo vuosia minulle sellainen maaginen magneetti. Kerta toisensa jälkeen kun suunnittelin tulevaisuuden jalostuvalintoja, niin jotenkin löysin aina Kustin. No nyt Kustin siemenet kasvavat näissä Vigoroso N-pennuissa. Kustilla on koiraksi sekä saksanpaimenkoiraksi poikkeuksellisen suuri toimintakyky, toivon etenkin tämän ominaisuuden siirtyvän myös sen jälkeläisiin. Garda ja Kusti edustavat minulle mieluisalla tavalla sellaista saksanpaimenkoiratyyppiä, joka on monipuolinen käyttökoira. Koiran ominaisuudet ovat siinä määrin tasapainossa ja hermorakenne kohdillaan, että niillä voi harrastaa lajeja laidasta laitaan. Se on asia, jota saksanpaimenkoirassa arvostan! Toivotaan että tämä yhdistelmä, Kusti ja Garda, jätttävät tätä monipuolisuutta edelleen myös jälkeläisiinsä.

ISÄ: Custer vom Wolfsblut A/A 0/0 BH LTE +233p

Kusti on keskikokoinen ja tasapainoisesti rakentunut itsevarma uros, joka on käyttöominaisuuksiltaan monipuolinen. Kustin vahvuuksia ovat suuri toimintakyky, kyky toimia matalasta viretasosta vahvasti sekä itsevarmuus. Kusti on ollut koko ikänsä perusterve koira. Kustin lajeina ovat meripelastus, ID-jälki, pelastusetsinnät ja mondeoring.


EMÄ: Vigoroso Isolde A/A 0/0 BH TK1 ERI VEPE ALO1 JK1 FH1 

Garda muistuttaa yleisolemukseltaan paljon Suomen sodissa toimineita koiria. Garda on toimelias ja hyvin mukautuva narttu, jonka kanssa on helppo harrastaa lajeja laidasta laitaan. Garda on ollut perusterve koira. Gardan vahvuuksia ovat vahva nenänkäyttö ja hyvä ohjattavuus. Gardan lajeina ovat vesipelastus, suojelu, tottelevaisuuskokeet, metsäjälki ja erikoisjälki.
 
narttu Vigoroso Niagara "Kerttu"
FI56603/13
LONKAT A/A KYYNÄRÄT 0/0 
BH

om. Meri-Tuuli Heikkinen, Kajaani

Kerttu, pentueen temperamenttisin, tulisin ja saalisviettisin pentu jäi asustelemaan Kajaaniin Meri-Tuulin perheeseen. Meri-Tuuli koulutti Vigoroso K-pentueesta olevan Äksyn Rajavartiolaitoksen käyttöön, ja jätti varauksen jo Äksyn koulutuksen aikana mahdolliseen seuraavaan Vigoroso-pentueeseen. Kertusta Meri-Tuuli nyt sai sen oman Vigorosolaisen. Toivottavasti Kertussa on sitä potkua, mitä Meri-Tuulia haluaa koirastaan!
 
narttu Vigoroso Naksos "Lempi"
FI56604/13
LONKAT A/A KYYNÄRÄT 0/0
selkä LTV0
om. Virpi Horsma, Suomussalmi

Lempi, pentueen rauhallisin ja harkitsevin pentu muutti Ylä-Kainuuseen, Suomussalmelle Virpin harrastuskoiraksi. Virpillä on aikaisempaa kokemusta saksanpaimenkoirista niin Rajavartiolaitoksen, Puolustusvoimien kuin harrastekoirien kautta. Toivotaan että Lempin kanssa Virpi pääsee harrastamaan.


narttu Vigoroso Nicola "Karo"
FI56605/13
LONKAT A/A KYYNÄRET 0/0
LTV1 SP0

BH
om. Sanna Tenhunen ja Teija Viljanmaa, Kiiminki

Karo pentueen tasapainoisin ja itsetietoitsin narttupentu jäi opiskelemaan nuoren koiran oppeja Kainuun ammattiopistoon Kajaaniin. Karo siirtyi rajavartiostolta takaisin kasvattajalle kahden vuoden iässä. Karo asustaa yhteisomistuskoirana Sannan luona Kiimingissä ja on nyt Sannan harrastuskoira.

 
uros Vigoroso Napoleon "Vika"
FI56606/13
LONKAT A/A KYYNÄRÄT 0/0
BH
om. Rajavartiolaitos

Vika syntyi viimeisenä, todennäköisesti viimeiseen Vigoroso saksanpaimenkoira pentueeseen ja on toivottavasti ohjaajansa viimeinen virkakoira - monta syytä miksi koiran nimi on Vika. Vika, pentueen itse rauhallisuus, itsetietoisuus ja jämäkkyys. Toivottavasti tästä hieman jurosta saksanpaimenkoirasta saadaan toimiva rajakoira Lappiin.

 


 

 

NIMI lonkat kyynärät näyttelyt kokeet muuta
narttu Vigoroso Naksos "Lempi" A/A  0/0 ERI   selkä LTV0
uros Vigoroso Napoleon "Vika" A/A  0/0   BH  
narttu Vigoroso Nicola "Karo" A/A  0/0   BH  
narttu Vigoroso Niagara "Kerttu" A/A  0/0   BH  

 

 

 

Luvdalot Graphics & Design