Kennel V I G O R O S O            27.12.2017 Joulun aika alkaa olla takana ja Uuden vuoden tuulet edessä. Toivotan kaikille kasvattien ja tuontikoirien omistajille Onnea tulevalle vuodelle 2018! Ensi vuodelle suunnitteilla pitkästä aikaa saksanpaimenkoirapentue. Alustavia varauksia ja kyselyitä on tullutkin, joten toivotaan että suunnitelmat saadaan lopulta käytäntöön asti vietyä.

14.08.2017
Kesä on mennyt vauhdilla, kun kasvattaja on siirtynyt palkkatyöstä yrittäjäksi. Toimin siis eläinalan yrittäjänä Kajaanissa. Tarkemmin voit käydä tutustumassa yrityksemme palveluihin verkkosivuiltamme www.aistijatunne.fi Tervetuloa käymään!

Kasvattajaviikonlopulla on hienosti osallistujia. Monenlaisia treenejä saatiin vedettyä viikonlopun aikana ja tietenkin vaihdettua niitä tärkeitä kuulumisia. Kiitokset kaikille osallistuneille. Ensi kesänä sitten taas tavataan samassa paikassa. Ajankohta ilmoitetaan alku vuodesta 2018.
Kotisivujen etusivun kuvassa komeilee Ledy di Pontenizza "Roosa", joka teki omistajansa kanssa historiaa ja saavutti ensimmäisenä italianajokoirana Suomessa FI JVA valionarvon!!! Roosa starttasi kokeissa minimimäärän, rivissä olevia ykköstuloksia on komea katsella. Onnittelut Essi ja Roosa!
Jahtikausi on ihan nurkan takana, joten kovasti tsemppiä kaikille italianoille tulevaan kauteen!
Olen valmistelemassa sekä lyhytkarvaisten että karkeakarvaisten italianajokoirien tuonteja Suomeen ensi talvelle/keväälle. Jos olet kiinnostunut tuontikoirasta ja yhteisomistajuudesta, niin ota toki yhteyttä.
Puolen vuoden päästä olisi tarkoitus pitkästä aikaa laittaa saksanpaimenkoirapentue alulle. Paljon on tullut jo kyselyitä pentueen suhteen, vaikka en ole missään muualla kuin täällä kennelin kotisivuilla maininnut että pentue olisi tulossa. Emänä pentueelle Vigoroso Nicola. https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI56605%2F13&R=166.2 , jolle mahdollisesti kokeillaan kaksoisastutusta.


10.05.2017
Vigoroso Quatro on löytänyt kodin.


07.05.2017
Q-pentueesta yksi lyhytkarvainen italianajokoirauros etsii omaa kotiaan. Pentu rekisteröity, sirutettu ja eläinlääkärin terveeksi tarkastama. Neljään kertaan madotettu. Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut tästä elinvoimaisesta ihanuudesta!


20.04.2017
Kaikki Q-pentueen pennut ovat saaneet omat kotinsa. Tämä huikea projekti siltä osin nyt siis päättynyt, joten nyt jäädään odottelemaan että mitä tämä pakasteella tuotettu "hedelmäkori" alkaa sitten tuottamaan.


26.02.2017
Vigoroso Q-pentue syntyi perjantaina 24.2.2017. Pentueeseen syntyi yhdeksän ruskeaa pentua, kuusi urosta ja kolme narttua. Pakastespermalla aikaan saatu pentue on erittäin hyvän kokoinen, onnistunut prosessi kokonaisuudessaan! Kaikille narttupennun varanneelle ei pentua tästä pentueesta nyt riittänyt. Muutama urospentu kaipaa vielä omaa kotiaan. Lisää asiasta Pentuja-sivulla. 


26.01.2017
Vigoroso Onella on ultrattu tiineeksi. Lyhytkarvaisen italianajokoiran pentuja odotetaan syntyväksi viikolla 8.

Kasvattajaviikonloppu tänä vuonna Kajaanissa 21.-23.7.2017. Ilmoittautumiset ja majoitusvaraukset Teijalle teija.viljanmaa@gmail.com Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan viettämään yhteistä viikonloppua!

Uusin tuontikoira, kk. italianajokoira, Tobi alias Taisto, on hyvin sopeutunut uuteen ja hieman kylmempään kotimaahansa. Taisto asuu Kajaanissa.

16.12.2016 Yksi suuri ja uskomattomalle tuntunut unelmani toteutui 8.-11.12.2016. Lyhytkarvainen italianajokoirauros, jonka luonteeseen ja rakenteeseen ihastuin vuonna 2014 Milanon maailmanvoittajanäyttelyissä, saapui omistajansa kanssa vieraaksemme Suomeen. Tino di Pontenizza osallistui HeW-16 ja W-16 näyttelyihin. Tino oli molempina päivinä oikeutetusti ROP ja näin koira samalla valioitui Suomen muotovalioksi. Tino on jo entuudestaan Italian muotovalio ja sillä on lukuisia koetuloksia omassa maassaan. Unelman täytti mahdollisuus kerätä sperma talteen tästä huippu-uroksesta. Toivotaan että yhdistelmä Vigoroso Onellan kanssa toteutuu vuoden 2017 alussa. Odotettavissa siis lyhytkarvaisen italianajokoiran pentue alku vuoteen 2017.

09.11.2016
Metsästyskausi on täydessä vauhdissa ja paljon olen kasvattien omistajilta saanut kuulla onnistumisista metsästyksen parissa. Valokuvia metsästyskauden sadoista löytyy julkiselta Facebook sivulta kennel Vigoroso. 

15.07.2016 Kaikki P-pentueen pennut ovat saaneet omat ihanat perheet. Kiitokset kaikille uusille koiranomistajille sekä joukossa oleville uusille-vanhoille Vigorosolaisille! Portofino pentu asustelee meidän laumassa vielä syksyyn saakka, koska sen pitää odottaa tuontivaatimusten täyttymistä. Syksyllä pentu sitten muuttaa Kyprokselle.

04.07.2016
Tällä viikolla P-pentue tulee 7-viikon ikään. Pentue löytyy jo jalostustietojärjestelmästä  http://jalostus.kennelliitto.fi/frmPentueet.aspx?R=198&Lang=fi . Yksi narttupentu etsii vielä omaa kotiaan, muutoin pennut ovat varattuja.
Kasvattajaviikonloppu lähestyy samalla, joten muistakaahan varata yöpymiset tuolle viikonlopulle! Ja olkaa yhteydessä Teijaan, niin tiedetään että ketkä kaikki ovat tulossa viikonlopulle mukaan. Toivottavasti mahdollisimman moni!

19.06.2016 P-pentue on saavuttanut jo yli puolen välin ajastaan kasvattajan luona. Tällä hetkellä tästä 10 pentueen pentueesta on vahvistettuja varauksia seitsemän. Näiden lisäksi kahdesta on alustava varaus, mitkä varmistuvat seuraavan viikon aikana.

25.05.2016
Karkeakarvaisen italianajokoiran pennut syntyneet 20.5. Pentueesta lisätietoja Pentuja-sivulla. Yksi uros, kaksi narttua ja sijoitusnarttu etsivät vielä omia kotejaan. Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut rodusta ja tästä pentueesta. 

29.04.2016
Vigoroso kasvattajaviikonloppu on jouduttu siirtämään majoituskapasiteetin vuoksi viikkoa aikaisemmalle ajankohdalle. Viikonloppu on siis 22.-24.7.2016 Vuokatinhovilla, Sotkamossa. Majoituksen varaustiedot löytyvät Facebookista Vigoroson suljetusta ryhmästä. Jos et ole Facebookin käyttäjä, niin kysy majoituksen varaustiedot suoraan Teijalta. Toivottavasti nähdään taas sankoin joukoin hauskan viikonlopun merkeissä. Hauskaa Wappua kaikille!

18.04.2016 Karkeakarvaisen italianajokoiran pentuja odotetaan syntyvän viikkojen 20 ja 21 taitteessa. Isänä C.I.E. V-09-10-15 EEV-11 HeV-15 Vigoroso Fabrizio A/A 0/0 ja emänä MJV-14 Vigoroso Mimosa. Mimosa ultrattu kantavaksi. Odotettavissa kaunisrakenteisia, perusterveitä ja hyvä luontoisia ajokoiria.

16.03.2016
Metsästyskausi on jo ohi ja hienoja suorituksia on taas kuulunut italianajokoirien omistajilta kasvattajan korviin. Hienoa että koirat ovat toimineet metsässä!

Seuraava italianajokoirapentue on suunnitteilla tälle keväälle. Tästä tarkemmat tiedot Pentuja-sivulla.

20.01.2016
Vuosi on vaihtunut ja pakkaset vain pahenevat. Jospa pakkaset vielä lauhtuisivat ja pääsisimme vielä metsään koirien kanssa tälle kaudelle.

Viime vuoden Vigoroso käyttökoira oli Isolde 75 pisteellä, toisena siskotyttö Imelda 50p ja kolmantena Kristelle 40p. Vigoroso näyttelykoiraksi tuli toisena vuonna peräkkäin nuorimies Leonardo huikealla pistemäärällä 108p, toisena uusi tulokas Onella 47p ja kolmantena veteraani Caporale 43p. Onnittelut kaikille koirien omistajille menneestä vuodesta!

Tämän vuoden kasvattajaviikonloppu pidetään Kainuussa ja päivämäärä on 29.-31.7., joten pistäkäähän kalenteriin merkintää tuolle viikonlopulle!

23.12.2015 Rauhaisaa Joulua kaikille kasvattieni ja tuontikoirien omistajille sekä rapsutukset karvakuonoille! 

11.09.2015
Siinä se kesä meni niin että suhahti. Meillä kodissa tapahtui vesivahinko kesän alussa, jonka tiimoilta vapaa-ajan ongelmia ei ole ollut ei kesällä eikä nyt syksyn alussa. Pentue suunnitelmatkin menivät osaltaan uusiksi, koska Koirahuone on mm. ollut pois käytöstä viimeisen 3kk ajan. Toivotaan että homma ennen talvea korjautuu. Kasvatit ovat päässeet laajalla rintamalla metsään ja saaneet siellä erittäin hyvin tulostakin. Olen erittäin kiitollinen teille kaikille kasvattajien omistajille, että te viette koirianne eteenpäin ja annatte niiden työskennellä siinä roolissa, missä niiden pitääkin saada tehdä töitä.

02.05.2015
Kevät tekee kovasti tuloaan, joten kesäkään ei ole enää kaukana. Tälle vuodelle ei ole odotettavissa Vigoroso italianoja ja/tai saksanpaimenkoiria syntyväksi, mutta kovasti suunnitellaan jo tulevaa. Ihanaa kesän odotusta kaikille kasvattajien omistajille!

10.02.2015
Vuosi on vaihtunut uuteen ja kevät alkaa kolkutella kohta ovella. Kasvattajaviikonloppu on tulevana kesänä Kajaanissa Joutenlammella 17.-19.7. Ilmoittautumiset Teijalle sähköpostilla

30.12.2014
Vuosi 2014 alkaa olla päätöksessään. Haluan kiittää kaikkia kasvattieni omistajia kuluneesta vuodesta ja samalla toivottaa kaikkea hyvää tulevalle vuodelle!

Vigoroso käyttökoirakisan mitalistit vuonna 2014: 1. Imelda 85p 2. Kasendra 80p 3. Henrietta ja Isolde 45p.

Vigoroso näyttelykoirakisan kolme parasta vuonna 2014: 1. Leonardo 166p 2. Mimosa 102p 3. Jeffrey 40p.

12.10.2014 Kesä on vaihtunut syksyyn ja ajokoirien käyttökausi on kiivaimmillaan. Mukavaa talven odotusta kaikille kasvattien omistajille!

01.07.2014
Omenica löytänyt oman kodin. Seuraavat pentusuunnitelmat 2015-2016 vuosille.

30.06.2014
Hienoja uutisia satelee kasvattien suunnasta. Enrico saavutti Suomen käyttövalion arvon palveluskoirien metsäjäljeltä! Onnittelut Sannalle! Enricon sisarpuoli Vigoroso Hertta saavutti puolestaan palveluskoirien metsäjäljeltä voittajaluokan koulutustunnuksen JK3! Onnittelut Tarjalle! Hertan pentu Vigoroso Karla puolestaan suoritti jo 2-vuoden iässä rajakoirien tarkastuskokeen hyväksytysti! Hienoa!

Omenicaa lukuunottamatta kaikki Masin ja Leiran pennut ovat siirtyneet jo omiin koteihin, kaikkien sopeutuminen uuteen ympäristöön on mennyt erittäin mallikkaasti, kuten italianajokoirilla yleensäkin. Onnea kaikille pennuille elämään eteenpäin! Omenica etsii edelleen omaa uutta perhettä!

20.06.2014 Omenica-pennun varaus peruuntui, yksi laadukas narttupentu siis vapaana Masin ja Leiran pentueesta!

15.06.2014
Masin ja Leiran pennut tulevat ensi viikolla luovutusikään. Kaikki pennut varattuja, joten toivotan jo tässä vaiheessa kaikille tuleville pentujen omistajille onnea matkaan uuden perheenjäsenen kanssa! Muistakaahan kaikki kasvattien ja tuontikoirien omistajat ilmoittautua kasvattajaviikonlopulle Sotkamoon, Tulikettuun!

04.06.2014
Masin ja Leiran pennut ovat tulleet viiden viikon ikään. Pentueesta vielä kaksi urosta varaamatta. Pentueeseen tulee sekä karkeakarvaisia että lyhytkarvaisia. Jos olet kiinnostunut urospennusta, niin ota toki yhteyttä.

25.05.2014
Pennut alkavat olla jo puolessa välin ajanjaksoaan Pikku-Teerelässä elämisen vaihetta. Vielä muutama pentu on vailla omaa kotia, joten jos olet vailla tulevaisuuden lupausta, niin ota yhteyttä! Mahtavia tuloksia ovat kasvatit tehneet kehissä ja kokeissa, onnittelut kaikille koirien omistajille!

01.05.2014
Vapunaaton kunniaksi Leira synnytti kahdeksan pentua; 4 urosta ja 4 narttua! Lisää pennuista Kasvatit/O-pennut sivulla. Osa pennuista vielä varaamatta, joten ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut italianajokoirista.

29.04.2014
Suru-uutinen. Kennelin kantanarttu ja koira isolla K-kirjaimella SA Silla on siirtynyt koirien taivaaseen. Mummo-koira ei selvinnyt kennelyskän jälkitilasta. Suru on suuri, mutta tämä koira jätti suuren tassun jäljen niin kasvattajan sydämeen kuin varmasti monen muunkin. Nuku  mummo rauhassa, enää ei hengittäminen tuota tuskaa.

26.04.2014
Ensi viikolla pitäisi syntyä Suomen ensimmäinen lyhytkarvaisen italianajokoiran pentue. Leiran ja Masin pentujen laskettuaika on lähellä.

12.04.2014
Lyhytkarvaisen italianajokoiran pentuja odotetaan syntyvän Vapun tienoolla. Lisää tietoa yhdistelmästä pentuja-sivulla.

14.03.2014
Kasvattajaviikonloppu pidetään tänä vuonna Sotkamossa, Hotelli Tulikettu, 18.-20.7.2014.
www.tulikettu.fi Muista majoitusvarausta tehdessä kertoa että olet tulossa kennel Vigoroson tapahtumaan, niin saat huoneen tarjoushintaan. Tervetuloa kaikki kasvattien omistajat ja tuontikoirien omistajat mukaan viikonlopun viettoon!

13.01.2014
Uusi vuosi alkoi pentujen luovutuksella. Onnea matkaan kaikille N-pennuille ja tsemppiä niiden haltijoille uuden laumanjäsenen kanssa! Tamminäyttelyt antoivatkin sitten melkoisen yllätyksen - Leira saavutti RYP2 sijoituksen!

21.12.2013
Vuoden Vigoroso kisat ovat ratkenneet. Vuoden Vigoroso käyttökoira on Vigoroso Isolde ja vuoden Vigoroso näyttelykoira on Vigoroso Caporale! Toivotan kaikille kasvattien ja tuontikoirien omistajille rauhaisaa Joulun aikaa ja onnea tulevalle Vuodelle 2014!

18.12.2013
Menestyksekäs viikonloppu takana Koira 2013 tapahtumassa. Vigoroso-koirat ottivat kolme titteliä, tuontinarttu Leira samoin kolme titteliä.

17.11.2013
Garda synnytti eilen neljä pentua, joten Vigoroso kennelin 5. saksanpaimenkoirapentue on nyt totta. Tämä saattaa olla mahdollisesti viimeinen kennelini saksanpaimenkoirapentue, koska tästä eteenpäin ei minulla ole enää jalostusmateriaalia saksanpaimenkoirista. En sano, ei koskaan, mutta suunnitteilla tästä eteenpäin ei ole saksanpaimenkoirien kasvatusta. Suuret kiitokset kaikille ihanille koirien omistajille siitä työstä minkä olette tehneet koirienne eteen.

31.10.2013
Kerstin lonkat A/A, kyynärät 0/0, terve selkä! Vigoroso Imelda jo toisena omasta sisarusparvestaan luonnetestissä yli 200 pistettä! Onnittelut molempien saksanpaimenkoirien omistajille! Vigoroso käyttökoirakisan tämän hetken tilanne: 1. Isolde, 2. Ignazio, 3. Isabella. Vigoroso näyttelykoirakisan tilanne: 1. Caporale, 2. Jeffrey, 3. Galileo.

17.10.2013
Garda ultrattu tiineeksi! Odotettavissa siis syntyväksi saksanpaimenkoiran pentusia marraskuun puolessa välin. Lisätietoja yhdistelmästä Pentuja-sivulla.

10.10.2013
Omar di Pontenizzan viralliset terveystulokset ovat A/A 0/0. Samoin Kerstinin viralliset polvitulokset ovat 0/0. Imelda puolestaan osallistui canicrossing SM-kisoihin, ottaen sieltä hienosti SM-pronssia!

16.09.2013
Isolde astutettu 15.9. Ultra viikolla 42. Lisätietoja yhdistelmästä pentuja sivulla.

05.08.2013
Ledi di Pontenizza suorittanut toisen starttinsa MEJÄ-kokeessa, 1-tulos ja luokkavoitto jälleen sekä siirtyminen VOI-luokkaan.


31.07.2013
Pennut ovat tänään seitsemän viikkoa ja lähtevät kohti uutta elämäänsä. Onnea kaikille matkaan! Viime viikonloppu oli menestyksen täytteinen italianajokoirien osalta: Omar di Pontenizza BIS2 SAJ:n erikoisnäyttelyssä ja Vigoroso Galileo RYP2 ryhmänäyttelyssä!

22.07.2013
Ensimmäinen italianajokoira on startannut metsästyskoirien
jäljestyskokeissa, ja loistavalla menestyksellä! Ledi di Pontenizza
ajoi jäljen pistettä vaille täysillä pisteillä ja otti luokkavoiton!

18.07.2013
Kaikki pennut varattuja! Eilen on pennut tunnistusmerkitty sekä otettu niistä DNA-näytteet, joten enää ei ole pitkä aika odottaa tietoa että onko pentueessa yhden vai kahden isän jälkeläisiä. 


15.07.2013
Karkeakarvaisen italianajokoiran urospentu vapaana! Luovutus 31.7.2013.

27.06.2013
Pennut ovat jo kaksi viikkoa, silmät ovat auki ja pentulaatikon laitojen yli on tultu jo useampaan kertaan eli italianajokoirapentue vaikuttaa ihan yhtä elinvoimaiselta kuin aikaisemmatkin. Yksi uros vapaana! Lisää pennuista kasvatit - L/M-pentue sivulla.

14.06.2013
Mila synnytti 12.6. kuusi reipasta italianajokoiran alkua. Enemmän tietoa pentueesta pentuja sekä L/M-pentue sivulla.

10.06.2013 Suuret kiitokset kaikille kasvattajaviikonloppuun osallistuneille - hieno viikonloppu!
K-pentueesta ensimmäisen koiran viralliset terveystulokset ovat nyt tulleet: Karla lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0!
Milan synnytystä täällä odotellaan, tänään 60. kantovuorokausi menossa.
 
01.06.2013
Viikon päästä viikonloppuna näemme sitten kasvattajaviikonlopun merkeissä Vuokatissa. Kunhan olette perjantaina saapuneet ja majoittuneet, niin ottakaa yhteyksiä minuun puhelimitse. Kokoonnutaan perjantai-illan aikana, vaihdetaan kuulumisia ja suunnitellaan viikonloppua! Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat kasvattien omistajat kasvattajaviikonlopulle!

13.5.2013
Mila-italiano ultrattu kantavaksi - kk. italianajokoiran pentuja odotettavissa syntyvän viikolla 24! Lisätietoja Pentuja-sivulla.

12.05.2013 Kevään aikana on tullut hienosti tuloksia koirille - onnittelut taustajoukoille! Pian saadaan myös tietää että onko italianajokoiranpentuja tulossa, kun Mila menee ultraan.
 

21.04.2013
Kasvattajaviikonloppu lähestyy! Varatkaa majoitukset huhtikuun loppuun mennessä, sen jälkeen kiintiöön varatut majoitukset vapautetaan kaiken kansan varattaviksi. Perjantaille 7.6. on suunniteltu joukkoröntgenkuvausta (lonkat, kyynärät...) Kajaanissa, joten jos haluat koirasi mukaan tuohon kuvaukseen, niin ota yhteys kasvattajaan. Sakemanneille luvassa on ainakin jälkileiri Kajaanissa ja italianoille näyttelytreenejä. Toiveita viikonlopun sisällöstä voit laittaa kasvattajalle. Laita myös tekstari tai sähköposti kasvattajalle tiedoksi siitä että olet tulossa viikonloppuun, niin saadaan kerättyä kokonaisosallistuja määrä kasaan ennen viikonloppua.

14.04.2013
Karkeakarvainen italianajokoira Leda di Pompiano kaksoisastutettu 11.4.2013, joten pentuja odotetaan syntyväksi kesäkuussa. Tarkempia tietoja Pentuja-sivulla.

01.04.2013
Kiitokset kaikille kasvattien omistajille, jotka osallistuitte SAJ:n päänäyttelyyn - hienoa oli viettää päivä teidän seurassa! Mila-italianon juoksu on alkanut, joten italianajokoiran pentuja on odotettavissa tälle keväälle. Tarkemmat tiedot pentuja-sivulla.

17.03.2013
Vigoroso Herkko voitti kultaa virkakoirien vetomestaruuskilpailuissa, ja juoksi huikean ankkuriosuuden virkakoirien valjakkohiihdon viestissä - saavutuksena hopeaa!
Italianajokoirapentue edelleen suunnitteilla tälle vuodelle, juoksun alkua odotellaan edelleen.

17.02.2013
Metsästyskausi alkaa olla lopuillaan, joten näistä viimeisistä viikoista on nyt otettava kaikki ilo irti. Keväälle on suunnitteilla italianajokoirapentue, jossa emänä tuontinarttu Leda di Pompiano. Tarkoituksena on teettää kaksoisastutus, jotta yhdellä synnytyksellä saataisiin tästä harvinaisempaa sukulinjaa edustavasta nartusta geenipoolia Suomeen lisää. Toiseksi isäehdokkaaksi on varmistunut Nanuzzin Iivo, joka on todellinen jahtikoira (noin 200 jänistä saaliina) Ylä-Kainuusta. Toinen isäehdokas on vielä avoinna. Juoksun odotetaan alkavan helmikuun lopussa.

06.01.2013
Onnea ja menestystä alkaneelle vuodelle kaikille kasvattien ja tuontien omistajille!
Tämän vuoden kasvattajaviikonloppu pidetään 7.-9.6. Vuokatissa. Vuokatin Hovista on ennakkoon varattu kennel Vigoroso nimikkeellä mökkejä, joten kertokaa mihin porukkaan kuulutte, kun varausta teette. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan tänäkin vuonna!!! Viikonlopun ohjelma on vielä avoin, mutta saksanpaimenkoirien omistajille suosittelen tuona viikonloppuna Kajaanissa olevaa jälkikoulutusta, jonka kouluttajana toimii MM-menestyjä Tommi Vanhala. Tuolle kurssille ilmoittautuminen ja lisätiedot osoitteessa
koirakurssit@kao.fi
 
Vuoden 2012 Vigoroso käyttökoira on Isolde ja vuoden 2012 Vigoroso näyttelykoira on Jeffrey! Onnittelut koirien taustajoukoille!


21.12.2012
Rauhaisaa Joulun aikaa kaikille kasvattieni omistajille sekä tuontikoirien haltijoille! Onnea sekä menestystä tulevalle vuodelle! Vuoden 2012 Vigoroso näyttely- ja käyttökoirakisat alkavat olla paketissa, toki vielä käyttökoirapuolelta kerkeää saamaan tuloksen tälle vuodelle. Tässä kuitenkin alustavat tulokset tämän vuoden parhaista. Vigoroso käyttökoira 2012: 1. Isolde, 2. Imelda, 3. Ignazio. Vigoroso näyttelykoira 2012: 1. Jeffrey, 2. Caporale, 2. Bellissimo ja Giovanni.

31.10.2012
Viime viikolla tapahtui suuria asioita. Italiasta tuli kaksi uutta lyhytkarvaista italianajokoiraa Tita di Pontenizza ja Omar di Pontenizza. Suuren suuret kiitokset Johannalle, Sabinelle ja Mariolle siitä että nämä pennut ovat nyt täällä Suomessa! Samalla kun jotain saa nin yleensä joutuu jostain luopumaan. Pentujen tulosta seuraavana päivänä jouduin jättämään hyvästit mummelille - Vigoroso Baronessa "Pimu" nukutettiin ikiuneen.

22.10.2012
Vigoroso näyttelykoirakisaa johtaa Jeffrey, toisena veteraanirouva Bellissimo ja kolmantena kestomenestyjä Caporale. Vigoroso käyttökoirakisassa kolmen kärki koostuu I-pentueen sisaruksista: 1. Isolde, 2. Imelda ja 3. Ignazio.

01.09.2012
Hienoja koetuloksia on alkanut satelemaan pitkin syyskesää - mahtavaa! Onnittelut kaikille menestyneille kasvattien omistajille, ja rohkeasti vaan muutkin starttaamaan!


27.08.2012
Menestystä on tullut niin näyttely- kuin koerintamalla. Heinolassa 18.8. Vigoroso-saksanpaimenkoira kasvattajaryhmä oli ROP-kasvattajaryhmä, luulen että tämä oli osa Suomen historiaan kirjoitettua tekstiä. Liekö tätä koskaan tapahtunut aikaisemmin, että käyttölinjaiset saksanpaimenkoirat saavat ROP-kasvattajaryhmän kaikkien rotujen näyttelyssä? Kaikki saksanpaimenkoirakasvatit saivat joko arvosanan erittäinhyvä tai arvosanan erinomainen - onnea kaikille kasvattien omistajille! Lea di Pontenizza räjäytti potin päivän päätteeksi Heinolassa, laittaen tuolle päivälle jo toisen merkinnän historian kirjaan, nimittäin koira oli RYP1! Se oli sitten ensimmäinen ryhmävoitto lyhytkarvaiselle italianajokoiralle Suomessa! Seuraavana päivänä Kouvolassa saman omistajan kaksi koiraa ottivat ryhmäsijoitukset ryhmäkehässä; Lea di Pontenizza RYP2 ja Bravon Mitzu RYP4! Huh huh, mikä menestyksen viikonloppu. 26.8.2012 Enrico jäljesti piirinmestaruuden hyvällä ykköstuloksella - onnittelut taustajoukoille!


23.08.2012
Suuret suuret kiitokset kaikille kasvattien ja tuontien omistajille Ukkohallassa vietetystä viikonlopusta. Ilman teitä ei näitä viikonloppuja olisi, ja minä olen niin onnellinen että minulla teidän kaltaisia koirien omistajia!

06.08.2012
Vigoroso kilpailujen taulukot ovat täyttyneet pitkin kesää, tässä tämän hetken tilanne. Vuoden käyttökoirakisa: 1. Ignazio 25p, 2. Imelda 20p., Henrietta 15p. Vuoden näyttelykoirakisa: 1. Jeffrey 58p, 2. Caporale 25p, 3. Galileo 16p.


05.08.2012
Kasvattajaurani suurin julkinen tunnustus tapahtui perjantaina 3.8. Kuopion Sawo Showssa. Tuomari Soile Bister sijoitti karkeakarvaiset italianajokoirat Best in Show kilpailussa toiseksi! Kehässä oli noin 100 kasvattajaryhmää, ja näistä italianajokoirat toisena!!! Itsekin olen kyllä sitä mieltä että tämä ryhmä oli ERITTÄIN tasainen, ja koska ryhmä lisäksi koostui koirista, jotka kaikki ovat eri pentueista ja ikäjakauma koirien välillä oli 17kk-8v, niin tämä oli todella huikeata! Suuren suuret kiitokset kasvattien omistajille siitä että olette pitäneet koirat hyvässä kunnossa ja tuotte koiria esille! KIITOS!
 

07.07.2012
K-pentue, Vigoroso-kennelin kymmenes pentue, on lähtenyt maailmalle, ja omistajat ovat kertoneet että pennut ovat kotiutuneet erinomaisesti uusiin perheisiin - ovat siis olleet valmiita muutokseen elämässä. Kiva on kuulla terveisiä teiltä kaikilta kasvattien omistajilta. Nykyäänhän on facebookissa käytössä myöskin kennel Vigoroson profiili, jossa on myös kuulumisia ja kuvia kasvateista. Tervetuloa myös sinne! Tuloksia on tullut kevään ja kesän aikana niin koe- kuin näyttelypuoleltakin. Onnittelut kaikille ja tsemppiä eteenpäin! Suurinpana uutisena on kuitenkin mainittava Isauron talentsichtung pisteet 942/945! Onnittelut Katjalle!

31.05.2012
Tämän vuoden kasvattajaviikonloppu järjestetään Hyrynsalmen Ukkohallassa 10.-12.8.2012. Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat kasvattien omistajat viettämään viikonloppua yhdessä!

19.05.2012
Toinen I-pentueen koira suorittanut BH-kokeen hyväksytysti! Onnea Sari ja Karu!


27.04.2012
Isolde on suorittanut ensimmäisenä I-pentueesta BH-kokeen, ja laatumaininnalla erinomainen! Wau, onnittelut ohjaajalle!

26.04.2012
K-pentue syntynyt. Kaikki pennut varattuja.

06.04.2012
Vigoroso Jeffrey jatkaa voitokasta näyttelyuraansa - Polvijärvellä RYP4! Onnittelut omistajille!

27.03.2012
SAJ:n päänäyttelyssä oli hienosti kahdeksan karkeakarvaista ja yksi lyhytkarvainen italianajokoira näytillä - hienoa! Hieno viikonloppu, tulokset löytyvät Tuloksia-sivulta. Vigoroso Hertta on palkittu KPKY:n parhaana palveluskoirana vuodelta 2011! Kennel Vigoroso voitti KSTK:n vuoden 2011 kasvattajakilpailun ja Lea di Pontenizza tuli KSTK:n vuoden näyttelykoirakisassa pronssille!

23.03.2012
Vigoroso Hertta ultrattu tänään kantavaksi, joten pentujen odotetaan syntyvän viikkojen 16 ja 17 vaihteessa.

08.03.2012
Näin se on tältäkin vuodelta metsästyskausi takana. Omien koirien osalta tämä kausi ei meni hyvin joulukuun loppuun asti, mutta onneksi suurin osa kasvateista pelasi koko kauden erittäin hyvin ja tuottoisasti saalista omistajilleen tuottaen. Vigoroso Jaguar etsii uutta kotia, jos joku on kiinnostuntu vuosikkaasta kk. italianajokoirauroksesta, niin ota yhteyttä!  

22.02.2012
Vigoroso Hertta astutettu 21.2.2012 Sissinheimon Higginsillä. Lisää tietoja pentuja sivulla.

18.02.2012
Italianajokoirapentue suunnitelma siirtyy vuodelle 2013. Tälle vuodelle odotettavissa saksanpaimenkoiran pentuja. Lisää asiasta pentuja sivulla.

03.02.2012
Käykäähän katsomassa uusia tuotteita italianajokoirista ja toki muistakin roduista
www.sirodesign.fi Tuotteista löytyy paljon tuttuja koiriakin, joten jokainen voi teettää omasta koirastaan ihan sellaisen tuotoksen kuin haluaa.


20.01.2012
Vuosi on alkanut hienoilla ja melkoisen yllättävillä tuloksilla! Suurimman yllätyksen teki Kajaanin KV-näyttelyissä Vigoroso Ignazio, joka nappasi CACIBin todennäköisesti ensimmäisenä käyttölinjaisena ja harmaana saksanpaimenkoirana!

01.01.2012
Onnea alkaneelle vuodelle 2012! Vigoroso Imeldan viralliset röntgenkuvaustulokset ovat A/A 0/0 - onnittelut koiran omistajille! Vigoroso näyttely- ja koirakisa on päättynyt vuodelta 2011, ja lopulliset tulokset löytyvät tuloksia sivulta. On mahdollista että Vigoroso Isauro tulee myyntiin tämän vuoden alussa, joten jos olet kiinnostunut peruskoulutetusta reilun vuoden ikäisestä saksanpaimenkoirauroksesta, niin ota yhteyttä kasvattajaan!

17.12.2011
Ruotsissa on käyty harvinaisia ajokoirarotuja ihmisille näyttämässä. Kotiin tuomisina näille harvinaisuuksille olikin viisi titteliä ja kolme valionarvoa, joten turhaan ei käyty näyttäytymässä.

06.12.2011
Rauhallista itsenäisyyspäivää sekä hyvää Joulun odotusta kaikille!
Paljon on tapahtunut viimeisestä päivityksestä. Vigoroso Ignazio teki Suomen historiaa Jyväskylän KV-näyttelyissä - juoksi KV-näyttelyn ryhmäkehään
harmaan saksanpaimenkoiran väreissä! Siskotyttö Isolden viralliset röntgenkuvat tulivat kennelliitosta A/A 0/0! Vigoroso Bellamia on siirtynyt vajaan 12-vuoden iässä sateenkaari silloille jäniksen ajohommiin vanhan tapaturman seurauksena. Helsingin Voittaja-näyttelyviikonloppuna viisi eri italianajokoiraa saavutti titteleitä! Tanskaan muuttanut J-pentueen Jurassic "Enzo" etsii uutta kotia, tästä lisää J-pentujen sivulla. Vuosi alkaa olla jo lopuillaan, joten myös Vigoroso näyttely- ja käyttökoirakisat alkavat olla lähellä loppuaan. Molempiin kisoihin on vielä mahdollista tulla muutoksia, mutta tässä tämän hetken tilanne. Vigoroso näyttelykoirakisa: 1. Fabrizio 49p., 2. Caporale 46p., 3. Giovanni 34p. Vuoden käyttökoirakisa on myöskin vielä kesken, mutta tällä hetkellä tilanne on seuraava: 1. Hertta 70p, 2. Herkko 15p ja Henrietta 15p. Hertan voittoa tuskin kukaan enää kerkeää saavuttamaan, mutta seuraavat sijat ovat vielä vaarassa muuttua. Jännitetään vuosi vielä loppuun.

07.11.2011
Tämä päivä on sisältänyt sekä ilo- että suru-uutisia. Ilouutisina tuli tietoon Ignazion viralliset röntgenkuvaustulokset A/A, 0/0, terve selkä sekä Isolden röntgenkuvien lähtöarviona koira on terve - tosin virallisia tuloksia vielä odotellaan. Suru-uutisena puolestaan tuli tietoon että pieni suloinen tulivuori, Etna, on joutunut jättämään oman laumansa, ja siirtynyt pilven reunalle. Voimia Jape ja Krista!

26.10.2011
Hienoja terveystuloksia tuli tänään tietoon. Italian tuontiuros Rol, joka on myös J-pentujen isä, B/A 0/0! Sekä pitkäkarvainen saksanpaimenkoiranarttu Vigoroso Ileana A/A 0/0 terve selkä!

24.10.2011
Hyviä uutisia on kuulunut italianajokoirien metsästyskausien etenemisestä. Paljon on sekä jänikset että ketut saaneet kyytiä italianojen edessä. Toivotaan että kausi jatkuu myös yhtä hyvissä merkeissä. Uusimpana terveystuloksena on Lea di Pontenizzan viralliset röntgenkuvaustulokset B/B 0/0.

15.09.2011
Hyviä uutisia on kuulunut metsästyskauden alusta italianajokoirien toimista! Hienoa, jatketaan samaan malliin metsästyskautta eteenpäin. Leira kävi vielä syksyn viimeisissä koiranäyttelyissä Porvoossa, josta tuloksena oli italialaisen tuomarin arvostelemana RYP3!

01.09.2011
Nyt se on sitten alkanut - metsästyskausi! Jahtionnea kaikille italianojen omistajille alkaneelle kaudelle! Ensimmäiset I-pennut ovat käyneet jo röntgenkuvissa, joten nyt odottelemme sitten virallisia tuloksia. Kennel Vigoroso löytyy nykyään myös facebookista, joten sieltä voi myös käydä seuraamassa uusimpia kuulumisia.


17.08.2011
Hieno viikonloppu Joensuussa takana. Kiitokset kaikille osallisille! Bravon Mitzu kävi viimeisen kerran Suomen näyttelyissä ennen veteraaniluokkaa. Näin se on yhden huippukoiran aikuiselämä takana, ja vanhuus alkaa kolkutella ovella. Suuri kiitos tälle ihanalle Mustille näistä vuosista! 

04.08.2011
Vigoroso viikonloppu on tältä vuodelta takana. Kiitokset kaikille osallistuneille -hieno viikonlonloppu taas takana. Päivitän kuvia viikonlopusta sekä tänne kotisivuille kasvatit-välilehdelle viime vuosien tapaan että Facebookiin kennel Vigoroson omaan profiiliin. Nyt ei ole enää pitkä aika kun ajokoirat päästään tosi toimiin.

20.07.2011
Tämän vuoden Vigoroso-kasvattajaviikonloppu pidetään 29.-31.7. Ukkohallassa, Hyrynsalmella. Ilmoittautuneille olenkin jo laittanut sähköpostissa tarkempaa tietoa viikonlopusta, mutta jos et ole vielä mukaan ilmoittautunut ja haluaisit kuitenkin tulla iloiseen yhdessäolon viikonloppuun, niin ota yhteyttä. Vielä mahtuu joukkoon mukaan!
 
26.06.2011 Juhannus on taas takana päin, ja kuten viime vuosina on ollut tapana että Juhannukseen kuuluu jotenkin Italia, niin kävi myös tänä vuonna. Leira kävi Rovaniemen KV näyttelyssä harjoittelemassa kehässä käyttäytymistä ollen kuitenkin ROP. Ajokoiraryhmän otti isossa kehässä italianajokoirien erikoistuomari Massimiliano Mannucci, joka laittoi pikku-Leiran RYP2!!! Uskomatonta!!! Massimiliano piti erittäin paljon Leirasta ja sanoi että sillä pärjäisi myöskin missä vain Italiassa! :)

13.06.2011
Viikonloppu oli huikea tulosten osalta. Lauantaina Hertta saavutti JK1 tuloksen ja sunnuntaina käyttölinjaiset saksanpaimenkoirat saivat hienoja arvosteluja ja palkintosijoja koiranäyttelyissä! Ileana sekä Ignazio vaihtoivat rotunsa pitkäkarvaisiksi saksanpaimenkoiriksi. Tämän johdosta siis Vigoroso kennel nimellä kasvatetaan tästä eteenpäin neljää eri rotua! :) Viikonlopun kruunasi karjakoirana toimivan Ileanan saavuttama sert ja rop!


10.06.2011
Hieno tulosviikko takana sekä koe- että näyttelypuolella. Onnittelut vielä kerran kaikille koirien omistajille!

29.04.2011
Talo on tyhjentynyt ihan yht'äkkiä. Viidestätoista koirasta on viikon aikana kadonnut puolet eli enää jäljellä seitsemän koiraa. Toivotan kaikille J-pentujen omistajille paljon onnea uuden perheenjäsenen ja jahtikaverin kanssa!

14.04.2011
Vielä kaksi kk.italianajokoiran urospentua vailla kotia. Pennut saivat tänään uuni tuoreet rekisteripaperit Kennelliitosta. Yksi pennuista lähtee Tanskaan!

03.04.2011
Vielä muutama italianajokoiran urospentu vailla omaa kotia! Lisätietoja ja kuvia kasvatit/J-pennut sivulla.

28.03.2011
SAJ:n päänäyttelyviikonloppu on nyt takana. Päänäyttelyihin oli kerääntynyt Suomen ennätysmäärä italianajokoiria - molemmat karvanlaadut yhteenlaskettuina 13 yksilöä! Hienoa!!! Suuret kiitokset kaikille italianajokoirien omistajille tästä suorituksesta ja panostuksesta rodun eteen!

14.03.2011
Italianajokoiran pentuja myytävänä! Lisätietoja sekä kuvia Pentuja sekä Kasvatit/J-pennut sivuilta.

28.02.2011
Ella synnytti 11 mustaruskeaa pentua maailmaan! Ella on loistava äiti ja pennut ovat elinvoimaisia sekä tyytyväisiä. Lisää pennuista kasvatit/J-pennut sivulla.

27.02.2011
Elämme jännittäviä aikoja, Gabriellan pitäisi synnyttää seuraavan kolmen vuorokauden aikana.

27.01.2011
Gabriella on ultrattu kantavaksi. Pentujen odotetaan syntyvän helmi-maaliskuun vaihteessa. Lisää tietoa yhdistelmästä pentuja-sivulla.

16.01.2011
Fabrizio nappari Ilomantsin näyttelistä hienon RYP3 sijoituksen - onnittelut taustaujoukoille! Galileo teki ensimmäisen startin ajokokeissa Laihialla. Olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset: yli 20 astetta pakkasta ja paksu uppolumi, joten tuomarit keskeyttivät koiran koettelemisen. Koira pelasi olosuhteisiin nähden hyvin, joten tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa starttia.

29.12.2010
Gabriella astutettu tuontiuroksella Rol. Lisätietoja pentuja sivulla.

28.12.2010
Vuosi alkaa olla lopuillaan ja ainakaan tiedossani ei ole että kukaan näinä vuoden viimeisinä päivinä olisi starttaamassa kokeissa, joten rohkenen julkaista vuoden 2010 menestyneimmät Vigoroso-koirat. Toki, jos joku vielä starttaa kokeissa tuloksen arvoisesti, niin pisteet lasketaan mukaan ja tulokset tarvittaessa muutetaan. Vuoden käyttökoirakisan voitti jo kolmantena vuonna peräkkäin Enrico!!! Toiseksi tuli Henrietta ja kolmanneksi siskotyttö Hertta. Vuoden näyttelykoirakisan vei tänä vuonna Giovanni, toiseksi tuli Fabrizio ja kolmanneksi Gabriella. Onnittelut kaikille ahkerille koirien omistajille näistä vuoden aikana kerätyistä tuloksista!

16.12.2010
Messukeskuksen viikonloppu oli huikeaa menestystä Vigoroso-koirien suhteen. Kuusi voittajatitteliä Vigorosolaisille! Onnittelut jokaiselle koiran omistajalle!

06.12.2010
Mitzu puolusti venäjänajokoirien SM-kokeissa hienosti viime vuotista voittoaan ollen tänä vuonna pronssilla! Voittoon jäi yksi piste ja hopeaan puoli pistettä tavoiteltavaa, mutta ei se haittaa, koska Mitzu teki loistavan päivätyön ja saavutti hienon ykköstuloksen! Enää olisi tarve yhdelle ykköselle, jotta kaksoisvalion arvo olisi plakkarissa.

15.11.2010
E-pentueen neitokaiset jatkavat kovia luonnetestituloksia - jo kolmas siskoksista kiskaisi yli 200 pisteen tuloksen! Ja millä tyylillä, kaikki ovat nauttineet luonnetestauksesta. ;-)

31.10.2010
Nuoret italianajokoirat menestyivät Lahden KV-näyttelyissä. Filippo sai toisen sertinsä ja Gabriella sai viimeisen eli kolmannen sertinsä. Oniittelut koirien taustajoukoille!

25.10.2010
Tuontikoirat kävivät edustamassa italianajokoiria Seinäjoen KV - näyttelyissä hienosti

15.10.2010
Tänään on sitten I-pentujen luovutuspäivä, ja talo alkaa pikku hiljaa tyhjenemään pienistä koiraeläimistä. Luulen että maanantai tuntuu melkoisen tyhjältä. Tänään pennut kävivät eläinlääkärin tarkastuksessa ja kaikki olivat kliinisesti terveitä koiran alkuja, samoin pojilla oli kivekset laskeutuneet. Luovutusiän painot pennuilla olivat 7,4-8,1kg, joten ei mitään ihan pikkukoiria. :) Sydin täydeltä onnea matkaa kaikille tuleville omistajaperheille!!!

09.10.2010
Henrietta saavutti hienosti 1-tuloksella JK1 koulutustunnuksen. Onnittelut taustajoukoille!

24.09.2010
Galileon viralliset terveystulokset tulivat B/B ja 0/0. Hertta suoritti BH-kokeen hyväksytysti sekä kävi saksanpaimenkoirien rakenne- ja ominaisuusarvioinnissa. Onnittelut koirien taustajoukoille!

 

17.09.2010
Uskomattomia terveystuloksia on tullut: H-pentueesta on nyt kaikki koirat käyneet virallisissa kuvissa ja kaikilla tuloksena A/A ja 0/0!!! Samoin F-pentueesta on nyt kuusi pentua kuvattu, ja kaikilla tuloksena A/A, 0/0! Eihän tällaisesta ole uskaltanut edes uneksia, joten tätä on vaikea uskoa todeksi. Siispä suuret onnittelut kasvattien omistajille näistä terveistä käyttökoirista!

06.09.2010
Pennut ovat kasvaneet huimaa vauhtia. Minni-emä syöttää niitä todella mallikkaasti ja sen näkee myös pentujen koosta. Tänään ensimmäisillä pennuilla on ollut jo silmät sirrillään, joten näyttävät olevan melkoisen reipasta sakkia kehittymään eteenpäin.

03.09.2010
Tuontinarttu Chiran viralliset terveystulokset tulivat lonkat A/A, kyynärät 0/0! Hienoa, onnittelut taustajoukoille terveestä koirasta!

28.08.2010
Vigoroso Emilialla on nyt Rombo von Karthagon kanssa kahdeksan pentua, 4 urosta ja 4 narttua. Lisää pennuista pentuja- sekä Kasvatit/I-pennut- sivuilta.

25.08.2010
Enrico saavutti TK2-koulutustunnuksen, onnittelut taustajoukoille!


20.08.2010
Minni kävi tänään "varmuuden vuoksi" röntgenissä, jotta jos synnytys alkaa viikonloppuna, niin tiedän että millainen urakka on edessä. Röntgenkuva oli aivan täynnä pieniä luurankoja. Sieltä saatiin laskettua vähintään 10 pientä koiranalkua, ja porukkaahan saattaa olla enemmänkin, koska kuvahan on vain toiselta puolelta koiraa... No nyt sormet ja varpaat ristissä toivotaan että kaikki menee hyvin!

28.07.2010
Tämän kesän Italian matka on nyt takana. Matka oli todella antoisa ja tietenkin taas liian lyhyt, vaikka nyt matkalla olimme pidempään kuin aikaisemmin. Vierailimme yhden saksanpaimenkoirakasvattajan luona sekä kolmen italianajokoirakasvattajan luona. Kasvattajat olivat jälleen kerran erittäin vieraanvaraisia, ystävällisiä sekä avuliaita kaikessa mitä heiltä halusimme koirista ja kasvatustoiminnasta tietää. Matkan johdosta Suomeen on nyt muuttanut kolme todella kaunista ja reipasta lyhytkarvaista italianajokoiranarttua. Lisää näistä ihanuuksista oma lauma ja tuonnit sivuilla. Tulevaisuudessa mahdollisesti perästä tulee jokunen saksanpaimenkoirakin... 

22.07.2010
Vigoroso Emilia on ultrattu kantavaksi!!! Joten viikkojen 33 ja 34 vaihteessa on odotettavissa syntyvän pieniä saksalaispaimenkoiran pentuja! Vigoroso Filippo jatkoi sisarusten kaltaisesti hienoja terveystuloksia A/A 0/0, onnittelut omistajille terveestä ja erittäin kauniista koirasta!

21.07.2010
Viikonloppuna Vigoroso Filippo avasi sertitilinsä hienosti Mäntsälässä. Samoin Vigoroso Hermes sai hienon laatuarvostelun ja arvosanan erittäinhyvä! 


09.07.2010
Kasvattajaviikonlopun kuvia löydät kasvatit/Vigoroso viikonvaihde kesä 2010 sivuilta. Evisa ultrattiin tyhjäksi, kuten hieman sitä odottelinkin - ensikertalaisilla kun homma meni enemmän harjoittelun puolelle kasvattajan työkiireiden keskellä. Sisko-tyttö Emilia puolestaan hoiti homman mallikkaasti sulhonsa kanssa, joten parin viikon päästä sen ultrasta on odotettavissa pikku öttiäisiä, jännityksellä siis odotetaan. Evisa on tarkoitus uusia ensi talvena, jolloin annetaan näille rakastavaisille enemmän aikaa.
 

05.07.2010
Vuoden Vigoroso näyttelykisa käy kuumana näin kesähelteissä, tuloksia tippuu koko ajan. Tällä hetkellä tilanne on seuraava 1. Giovanni 41p., 2. Fabrizio 25p., 3. Hertta 14p., Gabriella 13p. Vuoden käyttökoirakisassa kaikki on vielä täysin auki, tämän hetken tilanne on seuraava: 1. Henrietta 15p., 2. Enrico 10p. 


29.06.2010
Kasvattajaviikonloppu on nyt sitten takanapäin tältäkin vuodelta. Suuret kiitokset kaikille osallistuneille hienosta keskikesän juhlasta kasvattajaviikonlopun merkeissä. Tavataan taas ensi vuonna! Ennen juhannusta käytiin Vigoroso Emilian kanssa riijuureissulla, jonka tuloksena koira on astutettu, ja ultraan päästään viikolla 29.
 

17.06.2010
Ensimmäinen H-pentu on saavuttanut koulutustunnuksen! Suuret onnittelut Henrietan taustajoukoille terveestä ja toimivasta koirasta!

13.06.2010
Hieno tulosviikonloppu. Enrico saavutti JK3 koulutustunnuksen. Muska ja Inkku sijoittuivat molemmat Suomussalmen koiranäyttelyissä ryhmäkehässä!

12.06.2010 H-pentueesta on nyt 6 pentua saanut viralliset röntgenkuvaus tulokset; kaikilla tuloksena A/A 0/0 terveet selät! Evisa on astutettu 9.6.2010. Emilian juoksu alkoi 11.6.2010.

30.05.2010
Evisan juoksu on alkanut! H-pennuista kolmelle on tullut jo viralliset röntgenlausunnot; kaikilla A/A 0/0!!! Jännityksellä odotetaan seuraavia tuloksia. Samoin tuontikoira Leda di Pompianon tulokset ovat tulleet B/B 0/0. 


23.05.2010
F-pentueesta jo neljäs pentu on saanut terveen paperit röntgenkuvista! Francesco A/A 0/0 - hienoa, onnittelut taustajoukoille terveestä koirasta! Samoin viikolla on käynyt H-pentueesta Hermes vuosikasröntgenissä ja kuvat näyttivät siltä että terveen koiran paperit on odotettavissa.


19.05.2010
Vuosikas röntgenkuvissa on käynyt useita koiria viimeisen viikon aikana (Hertta, Helga, Henrietta, Herman, Leda di Pompiano ja Lara di Pompiano), ja iloksi on todettava että kaikki ovat olleet terveitä! Nyt vain odotellaan sitten niitä virallisia tuloksia. Lisäksi viikonloppuna Muska nappasi viimeisen sertinsä sekä ensimmäisen ryhmäsijoituksen Hyrynsalmen ryhmänäyttelyssä! 


10.05.2010
Nyt on maailman koirakirjat aivan sekaisin!!! Harmaa saksanpaimenkoiranarttu Vigoroso Hertta tempaisi sellaisen jättiyllätyksen Lieksan kaksipäiväisissä ryhmänäyttelyissä että tästä puhutaan vielä ja pitkään... Koira oli eka näyttelyissään ERI,1,PN1,SERT,ROP,RYP2!!!!!!! Kuinkahan moni harmaa sakemanni on tähän aikaisemmin pystynyt - täytyy vain kysyä?!? No tämä oli todellinen äitienpäivälahja niin kasvattajalle kuin Sillallekin. ;) Samaisessa näyttelyssä menestys muutenkin oli hieno: Inkku ROP, Mauri ROP ja Muska ROP. Muutenkin päivä oli oikein mukava, kun oli paljon kasvattien omistajia samassa näyttelyssä - kiitokset kaikille. 

29.04.2010
H-pentueen ensimmäinen koira on nyt virallisesti vuosikaskuvattu - poliisikoira Herkules A/A 0/0! Onnittelut taustajoukoille!

25.4.2010
Gabriellalle hienosti Lahden KV-näyttelyistä toinen sert ja ensimmäinen cacib! Onnittelut!

15.04.2010
Kesän 2010 kasvattajaviikonloppu vietetään juhannustunnelmissa (25.-27.6.) Kuhmon Vuosangassa - samassa paikassa missä olimme viime keväänä! Ilmoittautumiset kasvattajalle sähköpostilla 13.6. mennessä. Ilmoita henkilö- ja koiralukumäärä sekä ihmisten mahdolliset ruoka-aineallergiat. Majoitus ja kurssi ilmainen, mutta ruokakustannukset jaetaan osallistuvien henkilöiden kesken. Tervetuloa jälleen joukolla mukaan viettämään koiramaista viikonloppua!


30.03.2010
Suomen Ajokoirajärjestön päänäyttelyt ovat nyt sitten takana. Menestys oli loistava kaikkien kolmen ajokoirarodun rintamalla! Kiitokset osallistumisesta kaikille kasvattien omistajille sekä tuontikoirien kanssa osallistuneille! Italianajokoirat olivat hienosti esillä näyttelyissä, ja olihan karkeakarvainen italianajokoira näyttelyn toiseksi suurilukuisin rotu. Venäjänajokoiranarttuni Bravon Inkeri oli toistamiseen SAJ:n päänäyttelyssä BIS2. Potin räjäytti kuitenkin nuori lk. italianajokoira Paavo, jonka sijoitus oli mahtavasti BIS3! 

21.3.2010
Kainuun Seurakoira- ja terrierikerho jakoi jälleen kevätkokouksen yhteydessä edellisen vuoden parhaiten menestyneille koirille palkintoja. Venäjänajokoirani Bravon Mitzu voitti parhaan näyttelykoiran kiertopalkinnon vuosina 2007 ja 2008, ja viime vuonna kiertopalkintoa hakiessani lupasin yleisölle että Mitsu ei enää kolmatta kertaa tätä palkintoa hae, koska vetäytyy näyttelypuolelta pois. Pidin lupaukseni kyllä, mutta en voinut uskoa että silti haen samaisen kiertopalkinnon toisen koiran menestyksellä! Venäjänajokoirani Bravon Inkeri nappasi tämän saavutuksen tällä kertaa!!! Samoin vuoden kasvattajakilpailun kennel Vigoroso on saanut vuosina 2007 ja 2008, ja tähän riviin tuli jatkumo myös vuodelta 2009. Kiitokset kasvateille, minä kun en itse omista yhtään näistä koirista, jotka nämä vaadittavat tulokset tähän kilpailuun on saavuttaneet! Suuret kiitokset!!!


07.03.2010 Nyt on metsästyskausi sitten päättynyt tältä erää. Kausi oli vuosiksi mieleen painuvan erikoinen luonnon ilmiöiden suhteen. Kainuussa pakkasta oli putkeen 67 vuorokautta, niin että pakkasta oli enemmän kuin 15 astetta. Ja noista 67 vuorokaudesta varmaan 60 vuorokautta pakkanen oli 20 ja 30 asteen välillä... Se mitä kaudesta päällimmäisenä mieleen jää on "blondin" eli kauniiksi tituleeratun venäjänajokoirani Bravon Mitzun Suomen mestaruus rodunmestaruuskokeissa! Italianajokoirista päällimmäisenä tältä kaudelta jää mieleen metsästysinto, kun ne tuolla metrisessä uppohangessa pitivät jänistä liikkeellä useita tunteja näissä pakkasolosuhteissa mitä tällä kaudella oli tarjota. Ensi kaudella jatketaan sitten siitä mihin tällä kaudella jäätiin, ja toivotaan että ensi talvi olisi olosuhteiden puolesta lähempänä normaalia kuin tämä mennyt kausi. 

13.02.2010 Syntymäpäivä onnittelut H-pennuille ja niiden taustajoukoille! Kaikki pennut ovat kuulostaneet olevan yleisterveitä koko nuoruuden, joten hyvillä mielin nopeimman kasvuajan jälkeen saa olla. Samalla kun nuorin pentue täyttää vuoden niin kaksi päivää aikaisemmin (11.2.2010) vanhin Vigoroso pentue täytti 12 vuotta! Mahtavaa on että Suomen ensimmäisen italianajokoira pentueen kahdeksasta pennusta vielä kuusi elää ja voi hyvin vielä tässä iässä! Suuret onnittelut A-pentujen taustavoimille, teillä on ollut hieno ja pitkä taival näiden partasuiden kanssa.

07.02.2010
Hienoja näyttelytuloksia nuorilta koirilta näin talven keskellä. Fabrizio nappasi jo kolmannen sertinsä ja Gabriella puolestaan ensimmäisensä. Onnittelut koirien taustajoukoille! Nyt on suunnitteilla ensi kesälle jälleen Italian matkaa, joten jos joku on kiinnostunut lyhyt- tai karkeakarvaisesta italianajokoirasta, niin ottakaa pian minuun yhteyttä, niin saadaan kullekin mieleiset varaukset tehtyä.

19.01.2010
Tänään jo toinen Vigoroso pentue saavuttaa kunnioitusta herättävän 10-vuoden iän. Onnittelut kaikille B-pentueen koirille ja heidän omistajilleen tästä saavutuksesta! Edelleenkin täytyy kasvattajana todeta että tämä B-pentue on ollut kokonaisuudessaan paras ajokoirapentueeni. Ajotaidoiltaan ehdottomasti paras ja tasaisin pentue. Yhdeksästä pennusta viisi on hengissä 10-vuoden iässä. Kaikki neljä edesmennyttä koiraa ovat menehtyneet tapaturmaisesti kesken metsästyksen. Joten voidaan todeta että hyvin terveitä ovat olleet koko pentue.

01.01.2010
Hyvää alkanutta vuotta kaikille sivuilla kävijöille! Suuret kiitokset kaikille kasvattieni sekä italianotuontikoirien omistajille kuluneesta vuodesta! Hienoa on tehdä töitä tällaisen tiimin kanssa, jonka te muodostatte! Alkava vuosi on täynnä uusia haasteita ja tavoitteita, mutta otamme ne avoimin ja iloisin mielin vastaan koiristamme huolehtien!
 
Vigoroso käyttökoirakilpailu:
1. Enrico 110p
2. Etna 100p
3. Emilia 80p
 
Vigoroso näyttelykoirakilpailu:
1. Caporale 95p
2. Duca 43p
3. Donna 21p
 
Onnittelut Enricon ja Caporalen taustajoukoille jo toisista peräkkäisistä voitoista!

14.12.2009
Hieno viikonloppu Messukeskuksessa! Vigoroso Donna nappasi molempina päivinä tittelit, samoin Bravon Inkeri oli molempina päivinä ROP! Nuorilupaus Vigoroso Fabrizio oli lauantaina kehässä, ja tuloksena oli ensimmäinen serti, cacib ja voittajatitteli! Onnittelut koirien omistajille hienosta menestyksestä!

07.12.2009
Mitsu järjesti todellisen jymy-yllätyksen taustajoukoilleen! Mitsusta tuli Suomen Mestari venäjänajokoirien rodunmestaruuskokeissa itsenäisyyspäivän aattona!!! Koira on kuluvan kauden aikana ollutkin parempi kuin aikaisempina kausina, ja ainoat huonot päivät ovat osuneet koepäiville, mutta näköjään kannattaa yrittää ja odottaa sitä oikeaa päivää, jolloin onnistuminen sattuu myös koepäivälle!

23.11.2009
Valitettava suru-uutinen on kerrottavana: italianajokoirauros FIN MVA Vigoroso Barbuto on kuollut. Tämä charmantti herra, joka teki suomalaista italianajokoirien historiaa olemalla ensimmäinen muotovalio, sai surmansa jänistä ajaessaan eli varmasti hyvin tyytyväisenä. Voimia Kaikkosen perheelle tämän suuren surun alla.

15.11.2009
Vuosi alkaa lähentyä loppuaan, ja Vigoroso käyttökoirakilpailu käy tiukkana E-pentujen sisarusten kesken. Tällä hetkellä tilanne on: Enrico 110p, Etna 100p ja Emilia 80p. Vigoroso näyttelykoirakilpailu on edelleen selkeä: Caporale 95p, Duca 43p ja Francesco 10p.

30.10.2009
Seinäjoen KV-näyttelyissä tapahtui historiaa! Kaksi karkeakarvaisena syntynyttä italianajokoiraa vaihtoivat rotua lyhytkarvaisiin italianajokoiriin! Italiantuonti Rosa sekä Vigoroso Giovanni vaihtoivat rotua niiden karvanlaatua vastaavaan rotuun. Nyt on ensimmäiset rekisteröidyt lyhytkarvaiset italianajokoirat totta Suomessa! Seinäjoen koiranäyttelyissä Rosa oli 2,5 vuotiaana ensimmäistä kertaa näyttelyissä ja sai heti sertin ja cacibin, ollen samalla ROP! Kyllä nyt mamma on tyytyväinen pienokaisestaan!
 
14.10.2009
F-pentueesta on jo hienosti kolmasosa koirista kuvattu, ja kaikilla kuvatuilla nuorukaisilla tuloksena lonkat A/A ja kyynärät 0/0

11.10.2009
Hyviä uutisia on kuulunut pitkin Suomea italianajokoirien syksyn ajosuorituksista. Hienoa että koirat toimivat ja onnea kaudelle eteenpäin! Vigoroso näyttelykoirakilpailussa ei ole tapahtunut muutoksia, edelleen johdossa Caporale 95p toisena Duca 43p ja kolmantena Francesco 10p. Vigoroso käyttökilpailussa taasen on tapahtunut vallankaappaus. Enrico ja Emilia ovat koko vuoden olleet lähes samoissa pistelukemissa ja taistelleet näin kahdestaan kilpailun voitosta, mutta nyt molemmat ovat tippuneet pykälän alaspäin, ja johdon on ottanut siskotyttö Etna! Jännittävää seurata miten lopulta käy! Vigoroso Etna saavutti ensimmäisenä Vigorosolaisena TK2-koulutustunnuksen! Onnittelut omistajalle, ohjaajalle ja tietenkin myös itse karvakuonolle. Hienoa työtä!

17.09.2009
Vigoroso Emilia on suunnitteilla astuttaa seuraavasta juoksusta, joka on odotettavissa alkavaksi marras-joulukuussa. Urosvalinta julkaistaan pentuja sivulle myöhemmin.

01.09.2009
Tässä tämän hetken Vigoroso kilpailujen tilanne. Vuoden käyttökoirakilpailua johtaa Enrico 75 pisteellä, toisena Emilia 70 pisteellä ja sisarusparvea jatkaa kolmantena Etna 25 pisteellä. Vuoden näyttelykoirakilpailun tilanne on seuraava: 1. Caporale 95p, 2. Duca 43p, 3. Francesco 10p.

25.08.2009
Mahtava viikonloppu takana! Näyttelyrintamalla Inkeri nappasi huikean kaikkien rotujen näyttelyn ryhmävoiton lauantaina Kouvolassa ja oli Heinolassa seuraavana päivänä RYP4! Tuloksia mukana vahvistamassa oli Caporale, joka oli hienosti lauataina RYP3! Lisäksi näyttelymenestystä tuli myös Suomen rajojen ulkopuolella, missä Donna nappasi Balttian voittaja tittelin! Ryhmävoiton lisäksi "tulospommi räjähti" Kajaanin luonnetestissä, jossa Emilia nappasi mahtavat 221 pistettä!

17.08.2009
Hieno viikonloppu Joensuussa takana! Vigoroso kasvattajaryhmä saavutti ROP-kasvattajaryhmän tasaisella ryhmällä, jossa oli koiria kolmesta eri yhdistelmästä. Mitsu oli lauantaina RYP4 ja Caporale sunnuntaina RYP4!

14.08.2009
Ensimmäinen H-pentu on nyt puolivuotiskuvattu: Herkko kuvattiin koko luustoltaan terveeksi. Vigoroso Duca sai edellisenä viikonloppuna viimeisen sertifikaatinsa. Onnittelut taustajoukoille.

07.08.2009 
Sillasta tuli kerralla oikea tuplamummo. Enricon toinenkin pentue näki päivänvalon, hienosti 4 urosta ja 4 narttua! Suuria pentueita näyttää tämä herra jättävän jälkeensä. Onnea molempien pentueiden kasvattajille, sekä tietenkin Artun taustajoukoille!  
 
03.08.2009
Nyt on kaikki tämän vuoden italianajokoira tuonnit saapuneet onnellisesti Suomeen.

29.07.2009
Vigoroso Enrico ja morsian "Assi" ovat saaneet yhdeksän elinvoimaista pentua, joten Sillasta tuli sitten kerta heitolla monin kertainen mummo. Vigoroso Fernandon viralliset röntgenkuvaustulokset A/A 0/0. Tuontikoira uros Texin viralliset röntgentulokset: B/B 0/0. Onnittelut taustajoukoille!

26.07.2009
Mitsun ensimmäiset näyttelyt 2009 vuodelle tuottivat RYP2 tuloksen!

21.07.2009
Vigoroso Gabriellan viralliset röntgenkuvaus tulokset ovat B/B 0/0! Hienoa! Vigoroso Enricon toinenkin morsian, Lucia, on ultrattu kantavaksi.

16.07.2009
Kuvia Vigoroso viikonvaihteen vietosta lisätty Kasvatit/Vigoroso viikonvaihde kesä 2009 sivulle.

07.07.2009
Tämän vuoden Vigoroso viikonloppu on sitten ohi. Kiitokset kaikille osallistuneille mukavasta viikonlopusta! Jos teillä on kuvia viikonlopulta, niin otan niitä kiitollisna vastaan. Kuvia viikonlopulta voit käydä katsomassa Kasvatit/Vigoroso viikonvaihde kesä 2009 sivulta.

02.07.2009
Enrico saavutti toisen AVO1 tuloksen tokossa! Samoin Enricon ensimmäinen pentue alkaa varmistua - Assi ultrattu kantavaksi.  

06.06.2009
Italianajokoiria ollaan ostamassa rodun kotimaasta. Vielä yksi karkeakarvainen italianajokoira urospentu on vailla kotia Suomessa. Ota yhteyttä kasvattajaan, jos kiinnostut tästä tuontikoirasta.

24.05.2009
Caporale saavutti mahtavasti toukokuun puolessa välin Best in Show 2 sijoituksen - onnittelut komean koiran omistajalle! Vigoroso näyttelykoirakilpailun tilanne tällä hetkellä on: 1. Caporale 36p, Duca 24p, Francesco 7p. Vigoroso käyttökoirakilpailun tilanne tällä hetkellä on: 1. Emilia ja Enrico 30p, 3. Etna 25p.

27.04.2009
Kasvattajaviikonlopulle ilmoittautumiset 26.6.2009 mennessä! Tervetuloa kaikki vigorosolaiset mukaan! Jos osallistuvilla on halukkuutta ostaa Vigoroso-tuotteita (tuotteet löytyvät kasvatit-välilehden kautta), niin ilmoittakaa asiasta kasvattajalle toukokuun loppuun mennessä, jotta keretään tilata tuotteet kasvattajaviikonloppuun mennessä. Lisäksi jos viikonlopulle tulijoilla on halukkuutta ottaa viralliset röntgenkuvat (lonkka/kyynär/selkä/polvi) koirastaan viikonlopun yhteydessä, niin ilmoittautukaa kasvattajalle toukokuun loppuun mennessä, jotta voidaan varata aika joukkokuvausaikaan eläinlääkäriasemalta.

18.04.2009
Lupaava italianajokoiran alku Vigoroso Francesco sai heti ensimmäisessä näyttelyssään SERTin ja ROPin - onnittelut taustajoukoille! Olen aina pyrkinyt olemaan kommentoimatta mitään näyttely- tai koetuloksia, koska kauneus ja tehokkuus on katsojan silmässä sekä kukin arvostelutilanne on toisistaan erillisiä, mutta kyllä tämän päivän näyttelystä täytyy todeta että tuontikoira Tex sai sille kuulumattoman arvosanan.
 
04.04.2009
Etna saavutti jo kolmantena E-pentueen sisaruksista TK1-koulutustunnuksen! Onnittelut taustajoukoille! Samoin Duca saavutti ensimmäisen sertinsä ja oli samalla RYP4. Onnittelut myös Ducan taustajoukoille!

03.04.2009
H-pennut ovat tulleet luovutusikään, joten talo alkaa muutaman päivän aikaan tyhjentyä iloisesta ja reippaasta saksanpaimenkoiralaumasta.

23.03.2009
Vigoroso Caporale saavutti hienosti SAJ:n päänäyttelyssä jo toistamiseen Best in Show 4 sijoituksen!

22.02.2009
Vigoroso kasvattajaviikonloppu on tänä vuonna 3.-5.7.2009 Kuhmon Vuosangassa, samassa paikassa kuin viime vuonna. Kaikki uudet ja vanhat vigorosolaisten omistajat tervetuloa mukaan! Ilmoittautumiset kasvattajalle viimeistään 26.6. mennessä.

14.02.2009
Silla sai pennut 13. päivän perjantain kunniaksi! Lisää pennuista kasvatit/H-pennut sivulla. Kaikki pennut varattuja.

10.2.2009
Muska pääsi pitkästä aikaa kunnolla metsälle. Reilun kolmen tunnin työskentelyn jälkeen repussa olikin jo kolme jänistä! Kyllä saa olla tyytyväinen tähän nuoreen ajuriin, nimittäin keli oli melkoisen raskas koiralle kahlata reilun metrin syvyisessä uppohangessa.

08.02.2009
Emilia starttasi ensimmäistä kertaa tokon avoimessa luokassa, ja tuloksena hienosti I-tulos ja pisteet 177,5p

09.01.2009
Silla ultrattu kantavaksi. Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 7

01.01.2009
Hyvää alkanutta vuotta kaikille!
Vuoden 2008 Vigoroso näyttelykoirakilpailun tulokset:
1. Caporale 87p
2. Donna 20p
3. Damigella 16p

Vuoden 2008 Vigoroso käyttökoirakilpailun tulokset:
1. Enrico 163p
2. Emilia 105p
3. Etna 73p

14.12.2008
Tulosrikas päivä! Enrico saavutti tottelevaisuuskokeissa avoimen luokan ykköstuloksen luokkavoitolla! Onnittelut omistajalle! Helsingin Messukeskuksen voittajanäyttelyissä italianajokoirat myös esiintyivät edukseen.

13.12.2008
Silla on astutettu. Pentuja odotetaan syntyväksi viikolla 7.

13.11.2008
Suomalaisille italianajokoirille uusi hieno terveystulos: Morina di Pompiano lonkat A/A, kyynärät 0/0. Onnittelut omistajille!

22.10.2008
Pentuja sivu päivitetty! Vigoroso Team osallistui Canicrossingin SM-kisoihin Riihimäellä. Menestystä ei syntynyt tällä kertaa, mutta sitäkin enemmän saimme kokemusta! Kiitokset vielä kerran kaikille juoksijoille; Kaisu, Virve ja Nyyti. Ensi vuonna sitten uudestaan?

12.10.2008
Äiti (Silla) ja poika (Enrico) saavuttivat koulutustunnukset JK-kokeessa.

06.10.2008
Nyt jo toinen E-pentu on saavuttanut TK1-koulutustunnuksen, onnittelut Sannalle ja Artulle! Vigoroso käyttökoirakisassa on tänä vuonna tiukkaa vääntöä kärkipaikkojen suhteen. Tämän hetken tilanne: Enrico 118p, Emilia 100p, Etna 63p. Näyttelykoirakisaan ei ole tullut syksyn aikaan muutoksia.

28.09.2008
Puolet E-pennuista kävi ahkeroimassa Östensössä AD-kokeen tyylikkäästi läpi! Onnittelut ohjaajille!

17.09.2008
Vigoroso Caporale avasi canicrossing kauden tyylikkäästi Paltamon epävirallisissa kisoissa ollen luokassaan toinen ja häviten vain sekunnin voittajalle! Hienoa! Tämä tietää hyvää loppu vuoden koitoksille, nyt vaan kaikki muutkin vielä treenaamaan, juoksulenkit tekee hyvää metsästysreissujen/koulutuspäivien välissä niin koirille kuin ohjaajillekin! Nyt on sitten koittanut myös päivä, jolloin ensimmäinen lonkiltaan sairas italianajokoira on totta. Muska kuvattiin loppu kesästä ja tulokset ovat D/D 0/0. 

24.08.2008
Vigoroso saksanpaimenkoirat jatkavat tulosten tekemistä käyttökokeissa. Emilia suoritti BH-kokeen 23.8.2008. Edellisenä viikonloppuna Emilia jo riepotteli monien ajatuksia, kun se Heinolan kaikkien rotujen näyttelyissä sai ERInomaisen ja sijoittui vielä seitsemän nartun parasnarttu kehässä neljänneksi! Bravon Mitsu saavutti samaisella Kouvola-Heinola näyttelykiertueella hienosti kaksi ryhmäsijoitusta RYP2 ja RYP3!

14.08.2008
Vigoroso Emilia ohjaajineen teki todellisen mahtisuorituksen Kemin tokossa - täydet 200 pistettä, kunniapalkinto, luokkavoitto ja TK1-koulutustunnus. Voiko enempää yhdeltä kisasuoritukselta vaatia? Velipoika Enrico tuli luokassa hienosti neljänneksi, ja saavutti samalla toisen ykköstuloksen.

10.8.2008
Lauantai oli hyvin tulosrikas päivä! Silla suoritti JK2, ja samaan aikaan tyttäret, Etna ja Minni, suorittivat toiset tokon ykköstulokset, joten molemmat neidit ovat enää yhden ykkösen päässä TK1:stä! Hienoa, onnittelut ohjaajille!
Vigoroso käyttökoirakilpailu käy tiukkana E-pentujen sisarusten kesken. Tämän hetken tilanne kolmen parhaan osalta on: Emilia 70p, Etna 63p ja Enrico 63p.
Vigoroso näyttelykoirakilpailussa taasen ei tänä vuonna ole ollut suurta jännitystä. Tilanne tällä hetkellä: Caporale 80p, Damigella 16p, Donna 14.

04.08.2008
Vigoroso Enrico ja Emilia saavuttivat 1-tulokset Oulun tottelevaisuuskokeessa, ja Enrico nappasi vielä hienosti kunniapalkinnon ja komean luokkavoiton! Onnittelut molemmille ohjaajille näyttävistä suorituksista!
 
03.08.2008 Sawo Show tapahtuma Kuopiossa oli todella hieno menestys. Vigoroso Caporale oli jokaisena kolmena päivänä ROP, ja lisäksi viime kesän tuontiuros Tex sai kaksi sertiä ensimmäisellä näyttelyreissullaan! Lopullisen potin räjäytti kuitenkin saksanpaimenkoirakehässä Vigoroso Evisa, joka sai kahtena päivänä saksalaisilta tuomareilta ERI:n ja EH:n!!!

26.07.2008
Silla saavutti TK1-arvon Rovaniemen kokeissa, ja oli samalla luokkansa 3. Viikolla Kennelliiton Kennelneuvoja teki kotikäynnin kennel Vigoroson tiloissa kasvattajan pyynnöstä. Kennelneuvoja totesi kaiken olevan hyvin, ja etenkin koirien kunnon sekä luonteiden olevan erinomaista luokkaa.

21.07.2008
Jälleen on yksi Vigoroso-saksanpaimenkoira näyttänyt olevansa yhteiskuntakelpoinen ja tottelevainen koira, Vigoroso Erice suoritti BH-kokeen!

03.07.2008
Puolivuotta on tästäkin vuodesta jo takana, joten on aika laittaa näkyviin Vigoroso-kiertopalkintojen väliaikatietoja näkyville. Vuoden käyttökoirakilpailun tilanne: Etna 43p, Emilia 30p, Enrico 23p. Vuoden näyttelykoirakilpailun tilanne: Caporale 59p, Damigella 16p, Donna 14p.  


02.07.2008
Viime viikolla on tullut uusi italianajokoira Suomeen! Tästä uudesta Ugo-italianosta voit käydä lukemassa lisää linkit sivun kautta. 

18.06.2008
G-pennut ovat tulleet luovutusikään, joten pennut lähtevät kohti uusia seikkailuja. Onnea jokaiselle perheelle uuden perheenjäsenen kanssa eteenpäin elämässä!

01.06.2008
Vigoroso Donna on urakoinut viikon sisään hienosti. Koira saavutti viikossa kaksi cacibia; toisen Suomesta ja toisen ulkomailta - onnittelut taustajoukoille!

18.05.2008
Viikonlopun kisoissa ja erikoisnäyttelyissä olivat esillä Vigoroso E-pennut, ja tekivätkin sen tyylillä. Enrico voitti mölli-agilityn I-luokan elämänsä eka startissa! Emilia taasen saavutti saksanpaimenkoirien erikoisnäyttelyssä G1 arvosanan! Onnittelut taustajoukoille!

27.04.2008
Vigoroso käyttökoirakilpailun pistetilanne tällä hetkellä: 1. Etna 43p, 2. Enna 20p, 3. Enrico 18p, 4. Emilia 15p. Vigoroso näyttelykoirakilpailun pistetilanne on tällä hetkellä: 1. Caporale 32p, 2. Damigella 16p.

26.04.2008 Lauantaina Tokossa avausstarttinsa tekivät E-pennuista Enrico ja Emilia. Molemmat saavuttivat ALO2 tuloksen. Lisäksi Silla-mamma teki uransa parhaan suorituksen Tokossa, mutta tällä kertaa pisteitä ei kuitenkaan kovin kertynyt, joten tulos oli myös ALO2. Tästä on kuitenkin mukava jatkaa kohti kesän koitoksia.

23.04.2008
Vigoroso G-pentue on syntynyt! Lisää tietoa Kasvatit/G-pennut ja pentuja sivulla.

20.04.2008
Hieno viikonloppu takana! Bravon Mitzu voitti kolmannen kerran venäjänajokoirien päänäyttelyn ja oli lisäksi kaksi kertaa viikonlopun aikana RYP2! Vigoroso Etna suoritti lauantaina BH-kokeen, joten nyt jo puolet E-pennuista on "yhteiskuntakelpoisia".

13.04.2008
Kaikki F-pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa ja matka kohti uusia seikkailuja on alkanut. Onnea kaikille uusille sekä vanhoille italianajokoirien omistajille pentujen kanssa elämässä eteenpäin!

08.04.2008
Yksi F-pentueen uros vailla hyvää kotia! Lisää tietoa pennusta sivulla Kasvatit/F-pennut.

04.04.2008
Kasvattajaviikonloppu järjestetään 2.-4.5.2008. Katso lisätietoja Kasvatit-sivun kautta. Ilmoittaudu kasvattajalle 20.4.2008 mennessä. Kaikki joukolla mukaan viettämään viikonloppua koiramaisen rennoissa merkeissä!

30.03.2008
SAJ:n päänäyttelyssä oli hieno menestys: Bravon Mitzu oli BIS2, ja Vigoroso Caporale hienosti BIS4! Vigoroso Combattente on ultrattu kantavaksi, joten pentuja on odotettavissa syntyväksi viikolla 17.

10.03.2008
Kajaanin Seurakoira- ja terrierikerhon kevätkokouksessa palkittiin vuoden 2007 parhaat jäsenet koirineen. Bravon Mitzu voitti vuoden näyttelykoirakisan noin 20 pisteen erolla kakkoseen. Vigoroso Damigella tuli vuoden näyttelykoirakilpailussa hienosti kolmanneksi! Kennel Vigoroso voitti vuoden 2007 kasvattajakilpailun lähes 50 pisteen erolla seuraavaan!
 
05.03.2008 Virkakoirien valjakkohiihdon mestaruuskilpailuissa Lieksassa Silla oli 5km harrastesarjassa 9. ja saavutti Sotakoirayhdistyksen hopeaa. Vigoroso Etna samaisissa kilpailuissa teki ensimmäisen virallisen starttinsa valjakkohiihtoon - lupaavalta näyttää ensi kautta ajatellen, neiti teki nimittäin hyvän suorituksen.


0
1.03.2008 Vigoroso Baronessa synnytti 23.2.2008 yhdeksän virkeää ja elinvoimaista pentua. Lisää pennuista sivulla Kasvatit/F-pennut. Vigoroso Combattente on astutettu FIN MVA Vigoroso Barbutolla 22.-24.2.2008. Tästä yhdistelmästä lisää pentuja sivulla.

21.02.2008
Vigoroso Etna saavutti siskotyttönsä tavoin tokon ALO1-tuloksen 16.02.2008! Combattentellä on juoksu alkanut ja neiti pyritään astuttamaan tulevana viikonloppuna, toivottavasti tässä onnistutaan! 

23.01.2008
Vigoroso Enna teki ensimmäisenä vigorosolaisena TOKO-tuloksen, ja vielä hienolla ykköstuloksella! Ottaen vielä huomioon että opaskoiraksi koulutettavalla koiralla ei voi suorittaa hyppyliikettä, josta vähennetään suoraan 20 pistettä!

21.01.2008
Baronessa ultrattu kantavaksi! Arviona 8-10 pentua, pentujen laskennallinen syntymäaika on 22.-24.2.2008. Toivotaan että kaikki menee hyvin! Kasvattien omistajat oletteko muuten huomanneet että Kasvatit-sivulta löytyy uusia linkkejä? Vigoroso-tuotteita ja kilpailujen sääntöjä.

20.01.2008
Tänään yksi valovoimaisimmista italianoista on siirtynyt pilvenreunalle. Damigella sairastui hengitystieinfektioon, ja keuhkot eivät jaksaneet sinnikkään sydämen mukana, joten tuli aika koiranomistajan vaikeimmalle tehtävälle. Tällä valloittavalla kohtalon lapsella olisi ollut vielä suuri sanottava italianajokoirien rintamassa täällä Suomessa, mutta nyt valitettavasti rivi on tyhjä siltä osin.

08.01.2008
Kajaanin Tamminäyttelyissä lauantaina kehässä olivat saksanpaimenkoirat. Ja Vigorosolaiset tekivät todellisen jättipotti-yllätyksen: 15 junioriuroksen luokassa Enrico oli EH,3! Siskotyttö Etna sai myös arvosanan EH! Sunnuntaina jatkettiin siitä mihin lauantaina jäätiin. ;) Mitzu oli kovatasoisessa venäjänajokoirakehässä ROP. Italianajokoirista Caporale oli VSP, ja nuori Damigella räjäytti potin ollen kansainvälisessä näyttelyssä ROP ja RYP3!!! 

28.12.2007
Odotettavissa italianajokoiran pentuja syntyväksi helmikuun lopulla. Käy katsomassa lisätietoja Pentuja-sivulta.

21.12.2007
Vuoden 2007 Vigoroso näyttely- ja käyttökoirakilpailu on saatu päätökseen. Vuoden 2007 Vigoroso näyttelykoira on kk.italianajokoiranarttu PMV-07 V-07 Vigoroso Damigella ja vuoden 2007 Vigoroso käyttökoira on kk. italianajokoirauros FIN MVA Vigoroso Barbuto. Onnittelut! Tarkemmat tulokset löytyvät tulokset-sivulta.
Bravon Mitzu ajoi vuoden aikaan nähden harvinaisen sulan maan ykköstuloksen Kajaanin kahden viikon kokeessa.
Rauhallista Joulun aikaa kaikille!

19.12.2007
Näyttelyreissu Tukholmaan on nyt tehty. Kotiin tuomisina Kajaaniin oli kaikilla kolmella koiralla PMV-07 tittelit, eli ei turha reissu ollut matka rakkaaseen naapurimaahan.

08.12.2007
Messukeskuksen vuoden voittaja näyttelyssä italianot räjäyttivät pankin! Vigoroso Caporale oli RYP3 erittäin kova tasoisessa ryhmäkehässä!!! Kotiin tuomisina oli lisäksi kolme vuoden voittaja titteliä.

02.12.2007
Bravon Mitzu saavutti FIN MVA arvon! Ensi kevään Vigoroso viikonvaihde on 2.-4.5.2008, joten pistäkäähän kasvattien omistajat päivämäärä kalenteriin ylös, niin kokoonnutaan taas porukalla saman katon alle. Ohjelmaa viikonlopulle on jo järjestetty melkoisesti. Ilmoittelen sitten tuonnempana uudesta paikasta ja ohjelmasta tarkemmin.

18.11.2007
Vigoroso näyttely- ja käyttökoirakilpailut tiivistyvät loppu vuotta kohti. Tämän hetken kolme parasta Näyttelykoirakilpailussa: Damigella 80p, Donna 77p, Capitano 58p. Vuoden Käyttökoirakilpailun kolme parasta: Barbuto 35p, Enrico 20p, Evisa 15p. 

14.11.2007
Vigoroso Barbuto saavutti FIN MVA- arvoon vaadittavan AJOK1 tuloksen pisteillä 80.25, joten ensimmäinen suomalainen kk.italianajokoira FIN MVA on 'syntynyt'. Vigoroso Diva saavutti edellisenä viikonloppuna Riikassa BALTV-07 ja LV-07 tittelit.

07.11.2007
Barbuto ajoi yli 80 pisteen 1-tuloksen Kajaanin kahden viikon kokeessa. Tulos oikeuttaa FIN MVA titteliin!!! Joten nyt odotamme vain kokeen päättymistä ja virallisia tuloksia. Barbuto tekee todellista historiaa italianajokoira-rintamalla!

03.11.2007
Enrico suoritti BH-kokeen hyväksytysti Jyväskylässä! Näin ensimmäinen Vigoroso-saksanpaimenkoira on saavuttanut koulutustunnuksen.

15.10.2007
Vigoroso Barbuto ajoi Kuhmon kahdenviikon kokeessa kovan II-tuloksen 72.33!!! Tulos jäi laskennallisesti vain 8min ajon päähän muotovalion arvoisesta I-tuloksesta! Mahtava suoritus ensikertalaiselle. Tuolla tuloksella Barbuto vastasi samalla kokeen parhaasta tuloksesta!!! Suuren suuret onnittelut Kaikkosille - ja tietenkin Jasulle! Näin Jasu kirjoittikin sitten historiaa suomalaisessa ajokoirakulttuurissa useammallakin tavalla! :)

08.10.2007
Vigoroso Barbuto on ajanut elämänsä ensimmäisessä kokeessa kovan kakkostuloksen!!! Viralliset pisteet julkistetaan kunnes koe on päättynyt ja ylituomari on pisteet vahvistanut. Suuren suuret onnittelut ja kiitokset suorituksestanne Kaikkoset ja Jasu, ja onnea seuraavaan koitokseen! Tämä tulos joka tapauksessa vahvisti tulevan Vigoroso yhdistelmän, joka on Vigoroso Barbuto - Vigoroso Combattente. Nyt pentujen varauslista on aukaistu eli varauksia otetaan vastaan tästä päivästä lähtien.

06.10.2007
Vuoden Vigoroso näyttelykoira kilpailun kolme parasta tällä hetkellä ovat: Damigella 73p, Donna 64p, Capitano 58p. Enrico saavutti Oulun KV näyttelyissä komeasti arvosanan Erittäin Hyvä!

23.09.2007
Kasvattajalla on italianajokoirarotukuvalla ja -kennellogolla olevia kangaskasseja myynnissä 6e/kpl. Myöhemmässä vaiheessa tarkoitus laajentaa valikoimaa niin saksanpaimenkoiriin kuin muihinkin tuotteisiin. Jos olet kiinnostunut, ota yhteys suoraan kasvattajaan.

20.09.2007 Lisää terveystuloksia: Combattente A/A 0/0 ja
Erice A/B 0/0

09.09.
2007 Vuoden Vigoroso näyttelykoirakilpailun kolme parasta tällä hetkellä: Damigella 67p, Donna 64p, Capitano 60p.

08.09.2007 Mitzun pennut luovutusiässä.

06.09.2007 Virallisia röntgentuloksia: Vigoroso Caporale A/A, Vigoroso Damigella A/A 0/0, Vigoroso Enrico A/A 0/0 selkä terve, Vigoroso Enna A/A 0/0 selkä terve, Vigoroso Emilia B/A 0/0 selkä terve, Vigoroso Etna A/A 0/0 selkä terve, Vigoroso Evisa C/C 0/0 selkä terve. Aivan kuin olisi voittanut 7-oikein!!!

20.08.2007 Vuoden Vigoroso näyttely- ja käyttökoirakilpailu on avattu! Tarkemmat säännöt ja pistelaskujärjestelmän voit pyytää kasvattajalta. Näyttelykoirakisan tilanne tällä hetkellä: Damigella 67p, Capitano 60p, Donna 57p. Käyttökoirakilpailua johtaa Enrico 5p. Voittajat palkitaan vuoden päätyttyä Vigoroso-kiertopalkinnolla!

17.-19.08.2007 Kasvattajaviikonloppu Joutenlammella. Lauantain näyttelyissä mahtava menestys: kasvattajaryhmä BIS2, Vigoroso Damigella RYP2 ja Vigoroso-sakemannien ensimmäinen "näyttelytähti", Etna, asiantuntevalla arvostelulla H! Sunnuntain rötgenkuvissa kävi kiitettävän moni kasvatti, ja kuvat näyttivät lupaavilta - jäädään jännityksellä odottamaan virallisia tuloksia.

04.08.2007 Kuopion koiranäyttelyissä hieno menestys - Vigoroso Damigella RYP4!

21.07.2007 E-pennut 1v.! Mitzu synnytti 10 tervettä pentua! 4 urosta ja 6 narttua.

 


 

Luvdalot Graphics & Design